Příprava do porodnice

Otázku položila: Ivka82 17.12.2011 16:43

Chtěla jsem se zeptat zkušenějších maminek. Pomalu si začínám chystat tašku do porodnice.Ale zajímalo by mě kolik věcí si mám vzít. Jako třeba porodnické vložky, jednoráz. kalhotky atd.. A jestli mám brát i pro prcka třeba nějaké mazání a kosmetiku? Nebo to dávají v porodnici? Plenky a ubrousky určitě svoje. Předem děkuji za rady :o)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ty jsi zlata Ivi,chtela jsem se zeptat na to same,tak ted pockam s tebou na odpoved..:)))

  • Kočky ono dost záleží na porodnici, každá poskytzuje něco jiného, tak se nejdřív podívejte na stránky porodnice, kde budete rodit a přečtěte si, co si vzít sebou, všechny porodnice to mají na webu napsané. Já třeba rodila na Bulovce v Praze a tam jsme dostaly vložky i plenky od nich, oblečení na miminka a noční košile podle potřeby a kosmetiku na miminka jsme měli v dárkové tašce jako vzorky, líh na pupík a olejíček byl erární. Takže já vlastně nic nepotřebovala, jen vlhčené ubrousky jsem měla svoje, ty tam nebyly. Ale třeba vložek jsem tam spotřebovala za ty 4 dny myslím 2 balíky, plenek tak max. 10 na den. Jednorázové kalhotky, na ty bych zapomněla... doporučuju koupit si v lékárně takové ty síťované, původní účel je při použití při inkontinenci moče, ale na porodnické vložky fungují stejně skvěle a hlavně je jde přemáchnout a jsou hned suché, v balení je jich myslím 5 a to bohatě stačí s tím, že jsem si je ze začátku třeba i 3x denně přemáchla. Tak snad jsme aspoň něco poradila. Jo a ještě jedna vychytávka, vezměte si sebou kuchyňské papírové utěrky na utírání spodní části těla po sprchování, ušetříte si praní spouty ručníků :-)

  • ahoj, tak ja rodila zatim jen jednou a bylo to dost necekane, takze jsem tam toho moc nemela, vlastne jen plinky pro mimi. oblecky pujcily v porodnici a ubrousky ani zadnou mimi kosmetiku mi tam vubec nedoporucili pouzivat. a pro sebe jsem tam mela jen nocni kosili a par svych obycejnych kalhotek. vlozky mi davali tam. pak jeste pastu, kartacek a sampon. no, ted jsem v 35 tt a uz se taky pomalu zacinam chystat a urcite si toho budu brat vic, jen jsem te chtela uklidnit, ze i s minimem veci se to da v pohode zvladnout. :-)

  • duramura17.12.2011 17:37

    bohuzel ti to nevycislim a nezodpovim zcela tvou otazku - sama se teprve pripravuji :-), ale urcite se vyplati se informovat v te konkretni porodnici :-)
    priklad z plzne (jak nam ted rikala por. asistentka na kurzu): mulacovka poskytuje na mimi vse, i poporodni vlozky pro maminy; FN lochotin - musime si prinest vlastni pleny, latk. pleny, ubrousky, kosilku, zavinovacku...

  • Ahoj, nejlepší je kouknout se na webovky konkrétní porodnice, měli by to tam mít napsané, ale je to víceméně ve všech stejné. Jiank já si brala ( rodila jsem 2x a pokaždé v jiné porodnici ): 2x noční košile, dvě balení porodnických kalhotek ( v tom jednom balení bylo myslím 5ks, ale to už nevím přesně ), porodnické vložky, já brala s sebou myslím 3 balení, kdyby pochybělo, dovezli by mi další ( koupila jsem je v lékárně, stejně jako ty kalhotky ), věci pro prcka na cestu z porodnice, sprchový gel, 2x ručník, šampon, zub. pastu, kartáček, WC papír, vložky do podprsenky, vložky pro mimčo - to menší balení, bepanthen, vlhčené ubrousky pro mimčo,WC papír....no a to je asi všecko :-D ale je možené, že sem na něco zapomněla, ale koukněte na ty stránky porodnice :-)

  • ahoj, já se chystala minulý rok touto dobou taky - uf, jsem ráda, že už to mám za sebou. měla jsi dostat papír od svého gynekologa, kde je seznam věcí do porodnice. záleží na porodnici, u nás dávali kosmetiku pro prcka a oblečení, ale oblečení se myslím dává všude. jinač já měla 5 jednorázových kalhotek, ale už bych si vzala víc a to jsem nebyla ani nastřihlá a vložek doporučuju vzít hodně a pak hygienické potřeby...

  • Ahojky, já už mám taky tašku sbalenou :-) Všechny věci byly napsané na internetových stránkách naší porodnice v Plzni. Tady Ti kdyžtak posílám pro informaci odkaz na ten seznam věcí :-) http://www.fnplzen.cz/pracoviste/inc/gpk/Co_s_sebou_do_porodnice.pdf
    Asi se to ale bude pro každou porodnici trošičku lišit :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist