Přímá adopce

Otázku položila: Anonymní uživatelka #159802 2.12.2013 17:07

ahojky, nemáte prosím někdo zkušenosti s přímou adopcí?
jsem těhotná a dítě si nebudu moc nechat, chci ho dát někomu, kdo mu poskytne vše co potřebuje.
Nevím vůbec co mám všechno zařídit
Důvody?
přítel mi není oporou a vypadá to, že se rozejdeme, jelikož si myslí, že to není jeho ( v životě jsem ho nepodvedla na rozdíl od něho)
mrzí mě to, ale nechci ho vychovávat sama, jelikož to vidím ve vlastní rodině
je mi 18 a opravdu nevím, jak bych to teda zvládala.
Myslím si, že opravdu bude lepší, když mimčo dostane někdo, kdo si ho moc přeje a může pro něj udělat první poslední.

prosím pomožte mi

tak já nevím, včera zase obrátil, že to chce, že už nahlásil v práci, že nepůjde na vysokou a jeho kamarád mi ještě předtím napsal, to co on mi sám řekl...
jsem z něho jelen...
tak uvidíme jak to dopadne

  • 15.07.2015 19:38:52 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nedávno tu někdo psal opačnou otázku;-) mrknu jestli to najdu a pošlu odkaz. určitě bude vědět a třeba se domluvíte rovnou spolu:-)

  • Ahoj,podívej se na starší příspěvky, myslím, že minulý týden jedna paní hledala někoho, pro přímou adopci. Přeji hodně sil.

  • Každopadně jsi se správně rozhodla, že jsi nešla na potrat. Ale s tou přímou adopcí si to ještě rozmysli. Spíš než přímo kontaktovat dotyčnou osobu, je lepší to nechat na organizaci, zabývající se přímou adopcí, Např. Fond ohrožených dětí. Ono totiž kolem přímé adopce je "právní pološero" a může se stát, že Tě (osvojitele) to dostane do problémů se zákonem. Prostě můžete být obviněni, že "kupčíš" s dítětem. Do přímé adopce, mnou zařízené, bych šla, pouze tehdy, pokud bych osvojitele dobře znala a byl z rodiny.
    Ono na netu, se jeví každý pár, toužícím po miminku, jako ideální, ale skutečnost může být jiná.

    A ještě poznámka pod čarou, i když už spolu s otcem dítěte nebudete, tak můžeš zažádat o test otcovství a vymáhat, po něm alimenty na dítě...Pokud nejsi pevně rozhodlá, pro adopci, tak ještě prozkoumej jiné možnosti. Určitě budeš mít nárok na rodičovský příspěvek a přídavky na dítě, možná nějaké sociální příspěvky (na bydlení...). To je dobré si zjistit na úřadu práce.

  • moc si přeju, aby se to malé miminko dostalo k někomu, kdo ho bude milovat. A Tobě děkuju, že ses rozhodla neřešit to "moderně" a jít se ho zbavit potratem...

  • no tak nevím, jak bys chtěla obejít otce dítěte, myslíš, že by i on dal souhlas s adopcí? CHlapi jsou v tomto nevyzpytatelní, před porodem mají silné řeči, jak dítě nechtějí, po porodu o prcka zase strašně stojí a jsou schopní se s matkami soudit, jena by ho měli u sebe. POkud o tvém těhotenství ví, tak do toho taky bude mít co mluvit. Můj ex taky o dítko až tak nestál, po porodu se to změnilo, soudíme se o prcka už pár let. Těhotenství jsem díky němu něla hodně stresové a náročné, po narození prcka je to ještě horší. Odmítl mi podepsat otcovství, ale hned po narození podal jako první žalobu na soud a já byla za tu špatnou, co ho jako otce neuvedla (ač to bez jeho souhlasu nešlo). Takže pozor i na otce dítěte, nakonec to může být všechno úplně jinak.

  • však dálkově studovat vysokou může i při práci a miminku;-) držím palce ať máš těhotenství bez stresu a nějak rozumně se oba domluvíte na tom co bude nejlepší.hodně štěstí a pevný nervy:-)

  • Dobrý den,
    jestli chcete,ozvěte se na rodineckoseznam.cz
    Na přímé adopci se můžeme domluvit.Rádi vezmeme Vaše dítě za s´vé :)

  • dobrý den jsme mladí rodiče a velice toužíme být rodina.Máme synka 8 let ale miminko už nemůžeme mít a malý si tak moc přeje sestřičku nebo bratříčka.pokud je zde maminka ,která si nemůže nechat z jakéhokoliv důvodu miminko rádi ho příjmeme do svého srdíčka a poskytneme mu domov. vysinskaevacentrum.cz

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 740 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist