Příkaz k exekuci ...

Otázku položila: Anonymní uživatelka #57634 8.11.2012 9:25

Jsem tehotna,prisel mi dopis o exekuci ze mi sahnout na materskou? nebo rovnou do bytu:'-( Mate stim nekdo zkusenost? Nebo poradte kam se mam jit obratit:'-( je mi hrozne,nevim co delat. :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určitě by sem si zkusila zažádat o splátkový kalendář jinak nevím jak ti poradit

  • Určitě bych zavolala tomu exekutorovi a zkusila se dohodnout na splátkovém kalendáři. Můj táta má taky exekuci a když tam volala, tak se splátkovým kalendářem nebyl problém. Na přítele taky přišla exekuce, ale to jsme nevěděli, až dokud mu nezablokovali účet. Taky volal exekutorovi a ten mu řekl, že pokud bude splácet i nejmenší částku, tak uviděj snahu a na majetek nesáhnou.

  • Pokud někde dlužíš/dlužíte tak se toho moc dělat nedá. Exekutor není takové s prominutím hovado jak je v televizi prezentován a dá se s nimi domluvit, že budeš splácet nebo že peníze seženeš apod, teda aspon většinou. Pokud to jinak nejde, tak ti samozřejmě omezí příjmy na životní minimum a zabaví věci, které pak vydraží, s tím nic nenaděláš. Pokud dluhy nemáš, obrat se na exekutora nebo na soud.

  • Moc se mi nelíbí odpovědi typu "když dlužíš, tak se nediv". Sama vím, jak je snadné se do takové situace dostat. Např. zrušená pojistka, prý všechno zrušené, doplacené, v pořádku. No a za rok najednou příjde dopis z exekutorského úřadu, že chtěj nehoráznou sumu peněz za proběhlý soud, exekuci + splacení dluhu, který byl 700 Kč. Bez jakékoli výzvy, bez jakéhokoli upozornění, že ještě něco nebylo doplaceno...

    No a co na to poradit - fakt jedině volat na exekutorský úřad, žádat o splátkový kalendář a snažit se s nima rozumně domluvit.

  • donalabuznice18.4.2020 19:14

    No tohle jsi měla řšit už dávno a nenechat to zajít takhle daleko. Já jsem na takové věci naštěstí připravena. Ne že bych měla dluhy ale člověk musí být připravený na každou situaci a nejlépe jim i předcházet. Já jsem si proto přes https://www.alphacitizen.com/cs/ založila svěřenecký fond, který řeší právní ochranu nemovitosti právě například v těchto případech.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist