Prijimacky

Otázku položila: Anonymní uživatelka #411307 25.4.2020 12:35

Ahoj holky, vzhledem k situaci s koronavirem sama nedokazu upřesnit, za jak dlouho se přijímací zkousky budou psat, ale mam dotaz. Cestina mi problem nedela, spis ta matematika. Mam doma ucebnice ve kterych jsou zpracovány testy k přijímacím zkouškám a jelikoz mi matematika moc nejde, chci vas poprosit o radu. Jak se ji mam naucit? Rada bych se dostala na stredni skolu ale vubec nevim, jak na to. Dekuji moc

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Měla jsi 9 let na přípravu. Ale pokud chceš matiku umět, musíš pochopit její krásnou podstatu. A počítat, počítat, počítat... máš li doma někoho, kdo ji umí, ať se s tebou učí. Nebo aspoň hodin doučování s někým fakt dobrým.
    Já si spočítala celého bělouna a pak jsem neměla žádný problém u přijímaček. Ale pro mě byla vždy matika koníček a zábava a nemusela jsem se do ní nikdy učit. Až pak nějaké ty důkazy na vš.

  • Ahoj, né každý jé matematický typ, určitě nebudeš jediná, která má s matematikou problém. Já jsem na základce neměla nějaký problém, takže jsem jen počítala, co mi učitel zadal. Přiznám se, že stejně jsem u přijímaček nasekala tolik chyb, že vidět to zpětně, styděla bych se. Například jsem prupiskou neobtáhla narýsované geometrické tvary :-D No, každopádně na střední už mi občas nějaké učivo dělalo problém, v tu chvíli jsem hledala na internetu, na YouTube. Nakonec jsem dané učivo pochopila. Nám vždy učitel říkal: počítat, počítat. Což je pravda, nejlépe se naučíš počítáním, ale samozřejmě nejprve se musí dané učivo pochopit. Zkusila bych právě ten internet, na mnoha stránkách jsou příklady hezky vysvětleny, taky bych se nebála kontaktovat svého učitele. No a na závěr ti jen řeknu, že se nemáš čeho bát, neznám jediného kamaráda, který se n stredni školu nedostal, někdo sice na odvolání, ale všichni jsme nastoupili tak, kam jsme nastoupit chtěli. Držím ti palce, určitě to zvládneš. Já letos maturuji, tak chápu tvůj stres, je to hrůza.

  • Macinnna25.4.2020 19:11

    Já teda ještě dodám.. jestli si na tom s matematickou podobne jako já (slovní úlohy nedávám atd..)hlavně se soustřed na příklady, které jsou na začátku přijímaček a na geometrii.. na slovní úlohy se vykasly. Nemá cenu se zoufale drtit slovní úlohy a neumet věci nad kterými získas body. Kdyby něco klidně napis.. prijimacky jsem dělala vloni.:-)

  • ivetkaprochazkova30.8.2023 15:11

    Zrovna musím dceru připravovat na https://www.testy-prijimacky.cz/ testy a přijímačky a není to teda vůbec jednoduché s nimi. To je fakt strašné jak ony ty děti kvůli těm sociálním sítím nedokážou udržet pozornost alespoň 5 minut u jednoho textu. Jsou zvyklé jen na ta videa s délkou trvání maximálně 15 vteřin.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 203 otázek, kterým se dostalo 271 499 odpovědí a 409 690 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist