Přijdu o 2 dny placené MD?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25663 8.10.2012 14:34

Ahoj holky, jsem od 3.9.2012 (to bylo pondělí) na MD. Dnes mi volali z práce, abych jim přišla doplatit soc a zdrav. pojištění za 1. a 2.9. (sobota + neděle), které za mě zaměstnavatel zaplatil. Což o to, to není velká částka. Ale uvědomila jsem si, že kdyby mi býval mudr napsal MD od 1.9. (což klidně mohl), dostala bych tyto dva dny zaplacené. Zaměstnavatel mi je nezaplatí, to je jasné, ale MD se vyplácí podle počtu kalendářních dnů. Chápu to dobře, že jsem v podstatě o ty 2 dny přišla?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • PPM je 28 týdnů a já jsem si teda datum nástupu stanovila sama (musí to být 8-6 týdnů před porodem, takže to klidně může být 6 týdnů a 3 dny k tomu). Každopádně jsi se o peníze nepřipravila, těch 28 týdnů ti platit budou. Kdybys nastoupila 1. září, tak bys měla ten víkend zaplacený, ale PPM by ti pak končila v pátek, takhle ti bude končit až v neděli, takže o ty 2 dny nepřijdeš, prostě budou až na konci :)
    S tím doplácením mi to přijde divné, ale v téhle oblasti se nevyznám :)

  • Nerozumím tomu proč by sis to měla doplácet, jak jsi před MD pracovala, nebo jsi byla na lístku?? V práci jsi přece taky bez sobot a nedělí a zaměstnavatel to platí (soc+zdrav)z tvé mzdy ne?? To je nějaké divné..>:-[

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist