Příčina opakovaných potratů

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41152 29.3.2011 9:07

Ahoj holky, mám za sebou čerstvě potrat v 6 týdnu, to samé se mi přihodilo v létě. Ještě jsme s doktorem nezačali s odběrama, ale vše nasvědčuje problémům s imunitou. Zdá se, že moje tělo zárodek ihned likviduje...Chci se zeptat, zda máte někdo s tímhle zkušenost a jak se to léčí, zdá vůbec je to možné.. dále Dr. uvažoval, že by za to mohl být odpovědný fosfolipid kardiolipin, ale to uvidíme po odběrech...jinak co se týká krve jsem Rh+, takže tam zakopanej pes nebude. Moc děkuju za reakce.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, mám několik známých s trombofilníma mutacema, co měli podobné problémy, nejde o rh, ale laicky řečeno o srážlivost krve(tvorba sraženin apod.) vše je na netu. Nejznámější je tzv. leidenská mutace. Jinak to může být spousta jiných věcí (hyperfunkce štítné žlázy atd...), je dobrá komplexní vyšetření. Navíc se tvrdí, že signifikantní počet potratů jsou 3, pokud máš 2, stále by tě brali jako normu (náhodu), dobře, že tvůj doktor to řeší již nyní. Hodně štěstí a ať je to jen náhoda:-).

  • Moje kamarádka už takhle potratila 3x. Už má za sebou všechna možná vyšetření a příčina se nezjistila. Imunita, krev, genetika všechno je v pořádku. Jediná důvod který u ní přichází v úvahu je její hmotnost. Je dost hubená, BMI má kolem 19 - na hranici podvýživy, takže to vypadá, že u ní bude důvod v tom, že se tělo přirozeně brání přílišnému vyčerpání.

    U tebe to samozřejmě může být důvod jiný, ale každopádně držím palce, ať se to zjistí a vyřeší a ať se příští těhu zadaří donosit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 216 otázek, kterým se dostalo 271 564 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist