Pribirani

Otázku položila: Anonymní uživatelka #274895 28.1.2022 9:36

Ahoj
vzhledem k me vaze která značí podvahu a ani sama sobe se nelibim, jsem se rozhodla se do toho obout a pribrat. Vypocitala jsem si příjem a zapisují do kalorickych tabulek. Kazde pondeli se vážím ráno po probuzeni mesic. A ted k problému. Váha se mi pohybuje sem tam. Opravdu jim více nez dřív to citim i na sobě. Ale jeden týden se zvedne o 400 g pak to bylo o 200g ale dalsi jsem mela zase o 300 g mene takze zadny posun naopak pokles a to me demotivuje, tim vic ze to nechápu.
Je brzy na to pribrat vic a uvidim zmenu za dalsi měsíc? Nebo je to tim ze celkovy příjem prevysuje vydej ale jim treba mene bilkovin ale moc sacharidů? Poradi mi nekdo kdo tomu rozumí nebo si pribiranim prosel? Dekuji!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ono může mít vliv i zadržování vody v těle v závislosti na pitném režimu. proto mohou být i ty váhové výkyvy.
    a taky to u ženy souvisí s ms cyklem. mně to bývá schopno udělat v době krátce před ms i rozdíl 1kg než před ovulací.

  • syd28.1.2022 11:10

    Asi neni moc pravděpodobný, že se to týká i tebe, ale já se jednou celej rok snažila přibrat. Vážila jsem se celej rok ráno i večer a když jsem se večer tak nacpala, že mi bylo blbě, měla jsem radost, že mam o víc jak 2 kila víc než ráno, jenže ráno to bylo zase dole. Pak jsem se na to vykašlala a po letech jsem zjistila, že moje trávicí problémy zahrnující častou nevolnost a každodenní bolesti břicha jsou způsobený tím, že moje střeva nesnesou větší množství byť zdravých bakterií, a od tý doby co jsem na low FODMAP dietě tak nejen že mi neni každej den blbě, ale hlavně se musim tak jednou týdně vážit, jestli nemam přes 60 kilo, protože bezlepkový věci jsou tučnější a hlavně když jsou teď střeva víc v pohodě, tak taky přijmou víc živin. Půl kila fakt nejsou žádný výkyvy, jak píše kolegyně. Však už jenom dehydratace znamená o jedno nebo dvě kila míň. Bílkoviny jsou potřebný pro růst svalů, takže pokud je tvým cílem nabrat zdravou hmotu, tak je potřeba mít i dostatek bílkovin pochopitelně, ale neni důvod se tlačit k víc jak 1 g bílkovin/kg hmotnosti, to se týká spíš fakt lidí co hodně cvičej. Nadbytek sacharidů opravdu neni důvodem nepřibírat, právě naopak. Nevim co do těch tabulek zapisuješ, ale neni možný, že něco zapisuješ špatně ať už na straně výdeje nebo příjmu? Možná máš o něco rychlejší metabolismus než je běžné. Pokud ne, je možný že máš taky nějakej problém s trávením, o kterým se nezmiňuješ. Mimochodem neuvádíš hmotnost a tak těžko soudit, ale neni možný, že třeba ani nepotřebuješ mermo mocí přibírat? Jestli sportuješ a cítíš se dobře, nemáš problémy jako třeba já měla, že jsem byla tak slabá, že jsem měla problém vstát ze země, když jsem si klekla, nebo že mam problém otevřít těžký dveře a tak, tak jestli máš třeba BMI mezi 18 a 18,5, tak bych ani neviděla důvod se nějak nutit do nabírání tuku. Taky nepíšeš kolik ti je, ale hádám že okolo 15. Věř tomu, že zatímco nabírání výšky se u holek okolo 16. roku zastavuje, tak na váze do plný dospělosti ještě něco nabereš pár kilo prostě jen kvůli hormonům a taky protože lidi ve vývinu maj rychlejší metabolismus.

  • syd28.1.2022 11:21

    btw ty kalkulačky asi musíš brát fakt s trošku větší rezervou, protože jednak ani ty údaje z potravin nemusej moc souhlasit a druhak během toho mýho vážícího roku mi to ukazovalo že bych měla mít příjem přes 8 000 KJ a já měla průměrně kolem 5 000 a to bych přitom měla hubnout, ale já byla celej rok na stejný váze, takže ty bazální metabolismy jsou asi fakt tak plus mínus 50 %

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist