Přibírání

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31449 20.5.2011 9:53

Ahoj holky, mám na Vás takový dotaz. Jsem teprve v 10 tt a už jsme přibrala přes 2,5 kg, připadám si jako obr, protože všechny kalhoty jsou mi přes pas, boky a zadek malé :-( Nepřijde mi, že bych více jedla, ráno si většinou dám k snídaníï nějaké ovoce i ke svačině nebo jogurt, k obědu mám většinou jen polévku, pak mám odpoledne ke svačině třeba rohlík a večer jen něco malého. Taky jsem úplně přestala sportovat :-(, ale snažím se hodně chodit pěšky a domů chodím do 4. patra pěšky i několikrát denně.
Holky, kolik jste přibrali vy a jestli máte nějakou radu, protože takhle přiberu strašně moc :-(

Ahoj holky, děkuju Vám za radu, bohužel víc toho do sebe nedostanu, když je mi pořád tak zle :-( Ale určitě budu uvažovat o nějaké změně v četnosti jídla a budu se snažit jíst trošku víc. Celý život jsem si váhu hodně hlídala :-( Chodím do práce, jsem učitelka a ráda bych chodila až do konce :-)
Na druhou stranu Vás holky obdivuju, protože příbytek váhy 6 - 9 kg je opravdu obdivuhodný :-), jste skvělé! Vlastně znám většinu holek, které přibraly 12 - 19 kg, ale dokud to nebylo na mě, tak jsem to tak nějak neřešila :-)
Ohledně sportu, rizikové těhotenství sice nemám, ale sport mi doktorka zakázala hnedka na začátku, protože jsem měla mizející dvojiče a od té doby, se tak nějak bojím. Teď uvažuji o těhubiku a později o těhotenském cvičení, jen se rozhoupat :-)

Ještě jsem chvilku hledala na internetu a našla jsem výbornou stránku, pro ty, co se cítí jako já a dost mě to uklidnilo :-) http://www.nutritip.cz/view.php

Děkuju :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • full.avl20.5.2011 10:52

    Děláš si srandu, že v těhotenství takhle jíš? Prober se :) ten prďola v tobě potřebuje normální stravování. :)

  • Ahojky,

    určitě bys měla jíst mnohem pestřeji než jíš.. podle toho co píšeš mi to přijde jako nepestré, tělo se pak chová tak, že ukládá všechno co se dá..
    Já na začátku spíš hubla a to jsem jedla dost a špatně mi nebylo.. Pak jsem začala pomalu tloustnout, ale asi tě nepotěším, nabrala jsem 6kg a to jsem teď ve 38tt a už asi dva tři týdny váha stojí.. a to právě v těch posledních dvou třech týdnech jím neustále, mám pořád hlad ..

    Podle mě to chce trochu změnit skladbu jídelníčku.. ale i tak to třeba málo ovlivníš, každá to máme holt jinak a každé se zas jinak po porodu shazuje..

  • Simone20.5.2011 10:31

    Mně tedy přijde, že jíš naopak málo a právě proto si tělo snaží zásobovat se tukem, když jsi teď těhotná. Ráno si dej třeba celozrný rohlík s lučinou a kvalitní šunkou, k svačině třeba ovoce nebo zeleninu nebo müsli, oběd si dej zase o něco hodnotově výživnější (polévka by mohla stačit, ale nesmí to být jen vývar) - nejlepší je si dát nějakou luštěninu nebo brambory, zkombinovat to s masem a k tomu zeleninku nebo salát, případně ovoce. Mezitím zase nějaká menší svačinka (třeba müsli tyčinka) a večer už můžeš něco lehčího. A hýbat se taky musíš - pokud nejsi na rizikovém, není důvod přestat cvičit. Jen je potřeba zvolit takový typ cvičení, které miminku neublíží - zkus se zeptat ve fitku nebo doktorky.

  • ahojky, já s těhotenstvím zkušenosti nemám, ale dle tvého jídelníčku jsem zděšená :-) vážím cca 47kg a to co jsi popsala, tak by mě asi neuživilo ;-) nevím, jestli chodíš do práce a jaký typ zaměstnání to je, nebo jestli jsi teď doma a vesměs se nehýbeš, ale to co jsi popsala, mi přijde fakt málo a to si mě ještě chlap dobírá, jak jím jak vrabec...:-))
    Jenom pro srovnání: snídaně: rohlík s bílým oslazeným jogurtem, oběd: běžný - příloha, maso, omáčka, svačina: 2 rohlíky se šunkou/sýrem, někdy sladké pečivo k tomu, večeře: teplá nebo rohlík s něčím...takže si teď připadám jako otesánek já a co teprve až budeme čekat mimi :-D

  • Ahoj, taky bych řekla že tvůj jídelníček není úplně OK. Dopoledne toho sníš moc málo. Souhlasím se Simone, snídaně by měla být bohatší. Jinak já měla 2 kila nahoře až někdy kolem 20tt. Celkem jsem za těhu nabrala 9 kilo. A to jsem fakt jedla skoro pořád. Musela jsem si něco malého dát každé dvě hodiny, jinak mi začínalo být zle. Co se pohybu týče já pracovala celé těhu, takže jsem byla na nohách a v poklusu celý den a ještě jsem pak chodila na jógu pro těhu.

  • cudla20.5.2011 11:53

    jednoznačně špatně poskládaný jídelníček.....tělo ukládá co může,protože nejspíš "hladoví".Miminko potřebuje maminku,která bude baštit líp.Není třeba se cpát nějak nadmíru,pročti si někde zásady racionální stravy a bude to ok.

  • Přibírání je individuální, kdyby něco nebylo v pořádku doktor/ka na to přijde neboj :) Nejíš třeba hodně jídla s cukrem? :) Já jsem třeba 16 tt a váha mi kolísá první jsem přibrala 1,5 k, potom jsem shodila kilo a ted mám nahoře půl kila a břicho jako malý slon :D Pokud tě to uklidní zeptej se lékaře jak pujdeš na prohlídku :)

  • cunkli myslím taky že je to hodně individuální, taky záleží jaká byla tvoje výchozí váha.
    Jsou holky které nabírají pozvolna od začátku tak nějak rovnoměrně, a znám i holčiny, které do 4M nenabraly nic, břicho měly a vyskočilo jim razantně i s váhou až za polovinou těhu, což teď zase trpí na bolesti zad a kloubů, protože byl váhový přírůstěk rychlý, takže možná spíš lepší, když to půjde pozvolna

  • taky mě napadlo, že by to mohlo být jen zadržování tekutin...jestli jsi myslela tohle ;-)

  • No jo, všichni radí, že máš jíst více, ale pokud je ti špatně, těžko asi do sebe něco dostaneš, to znám. Mi se zdá, že pokud má maminka náběh na přibírání už před otěhotnění, že se musí hlídat, cvičit a já nevím, co všechno, tak během těhotenství prostě nabere víc. Je to i můj případ, jsem 30 tt a mám nahoře 12 kg. Ale vůbec se tím nestresuju a užívám si těhotenství. A tobě doporučuju totéž.
    Mimiochodem, ty stránky , uvedené nahoře, jsou super :-)

  • Ahojky, myslim, ze kazda máme telo nastaveno jinak. Nekdo hold pribira od sameho zacatku, nekdo pribere dve kila v 20tt a nekomu vyleze male brisko treba az v sestem mesici. Ja si myslim, ze by ti doktorka sama rekla kdyby bylo neco v neporadku. Jak ti bude lip a nebude ti zle, urcite zacni jist vice zdrave a vicekrat denne. Vim, ze se to lehce rika,ale jak ti bude lip, sama buds chtit pro mimi jen to nej a budes mu chtit doprat vitaminky. Ja jsem pri prvnim tehu mela ve druhem mesici 4kilo nahore a pri druhem skoro 6.Ted jsem tehu potreti ve 20tt a mam teprve dve a jsem rada,ale vim, ze to proste nejde ovlivnit, proto se nijak nestresuj, delej a jez jen tak aby ty jsi se citila dobre. Preju at je brzy lip.

  • cunkli, myslim ze je to individualni, ja jsem pribrala 12 kg do 6. mesice a pak uz nic. do konce tehu proste telo zilo z toho co si ulozilo a je pravda ze jim cim dal tim min, jak me mimino tlaci na zaludek, ale casto, ptz me pali zaha. ted jsem 38.tyden. pokud si sama nevis rady co s jidlem, tak se zkus domluvit s nejakym odbornnikem na vyzivu at ti sestavi jidelnicek. snidane je zaklad, ja treba po ranu nemam moc hlad, takze jsem se naucila jist jogurt s muslli. pečivo s nečím do sebe dostanu malokdy.

  • No ja si nemyslim, ze bys jedla nejak strasne malo. Ja jsem posledni 2 tydny jedla jeste mene, protoze mi bylo tak spatne, ze jsem byla rada, kdyz jsem do sebe dostala joghurt a par rohliku. A k te vaze - ja si myslim, ze muzes zadrzovat vodu a proto je ti obleceni tesne. Pokud jsi v minulosti sportovala a ted se vylozene neprejidas, tak si myslim, ze se nemusis bat nejakeho drastickeho narustu vahy v tehotenstvi :) Ja ted taky vubec nesportuju, ale jakmile mi bude opet dobre, tak bych chtela zacit aspon s Pillates pro tehotne...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 557 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist