Při probuzení v noci myslím na povinnosti a už neusnu

Otázku položila: Anonymní uživatelka #230927 17.2.2016 9:11

Holky, již delší dobu když se v noci vzbudím a chci usnout, tak neusnu. Myslím na blbosti co musím ten den udělat např.: musím koupit chleba, podívat se do kalendáře kdy jdu na gyndu. Jít do bankomatu, zapsat si ovulaci. Co si ráno obleču do práce apod. Když se snažím to nevnímat tak můj mozek mi nedá pokoj. Nevíte co s tím? Jinak usínám normálně, jen mi dělá problém když se vzbudím a chci pak spát. Děkuji za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • To je zajímavé, já mám občas to samé, jen možná v menší míře. Je pravda, že jsem přecitlivělá a nad vším víc přemýšlím. Pokud to ovšem výrazně ovlivňuje následovně fungování přes den anebo to výrazně obtěžuje samo o sobě, asi bych to řešila i s lékařem. Zpočátku by mohlo třeba i pomoct užívat volně prodejné preparáty, bylinky na zklidnění, lepší spánek? Záleží jak moc je to obtěžující. Držím palce!

  • piprdka17.2.2016 12:20

    Já jsem mívala také problémy se spánkem.. spíš teda s usínáním.. ale i častějším probouzením.. A pomohlo mi to, že do postele nejdu dřív, než jsem unavená, že bych usnula za chůze.. A to pak padnu a do rána o sobě nevím :-) Tak zkus ještě vybít trošku energie, jestli to pomůže ;-)

  • Riannys17.2.2016 12:58

    Já jsem to tak měla na střední a pomohlo mi dát si vedle postele papír a když jsem si vzpomněla na něco, co musím udělat, napsala jsem si to tam a pak mohla normálně spát.:-)

  • Jitinka17.2.2016 13:37

    Já jsem to měla jednu dobu taky, ale vyřešuila jsem to tak, že jsem si na starosti zakázala v noci myslet... Když nemůžu usnout, tak myslím jen na nějaké hezké věci nebo úplně hlouposti, ale na na to, co musím udělat... to je největší odpuzovač spánku... :-)

  • vlkodlak15017.2.2016 15:39

    co jde tak udělat ještě před spaním.. a taky si napsat někam na papír co je další den potřeba, a pak už na to nebudu muset myslet v noci, když to mám na papíře..

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist