Převařování a skladování kojenecké vody
Dobré ráno všem maminkám, omlouvám se za totálně nablblý dotaz, ale nějak mi to nemyslí. Dítku bylo devět měsíců, takže chceme začít s podáváním i jiných tekutin než mateřského mléka, nejlépe kojeneckou vodou (převařenou už jsme dávali i dřív po lžičkách). A teď dotaz: musím tu kojeneckou vodu stále převařovat? A jakou teplotu by měla při podávání mít? Jak dlouho lze pak načatou flašku skladovat a za jakých podmínek?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
25.2.2015 12:44
Já už bych v 9 měsících nepřevařovala a dávala normální z kohoutku. Ze začátku jsem převařovala každou kojeneckou, po pár měsících jsem kupovala aquilu, která se nemusí převařovat. Později převařená z kohoutku a teď (11 měsíců) už ani tu ne. Když si vezmu, co všechno jí, že pomalinku ho začínám převádět na normální (naši stravu), tak ten obsah sodíku ve vodě bude to nejmenší, co mu může ublížit. Vím, že mne tu možná některé "ukamenujete", ale třeba včera měl na oběd hovězí vývar se zeleninou a těstovinami (stejný jako my) a pak rajskou omáčku s hovězím masem a kolínkami (také v té stejné podobě jako my - děláme ji normálně bez koření). Jí buchty, šunku, sýry, pečivo.... Takže tu vodu už opravdu neřeším.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.