Prestupna střední školu.PROSÍM O POMOC

Otázku položila: Anonymní uživatelka #409950 3.8.2019 12:10

Ahoj,žádám vás o pomoc a jsem už zoufalá..letos jsem dělala přijímací zkoušky na Gympl a jazykovku.Přijali mě (bohužel) na obě...Z donucení rodičů jsem musela dát přihlášku na Gympl i když tam nechcj protože vím že bych to nezvládla.Nakonec měsíc přemlouvání vyšel ale přihlášku už mám na tom gymplu.Nevíte jestli jde teď v srpnu i když jsem na tom gymplu ještě logicky nebyla,už teď zažádat o přestup na druhou školu?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • interstellar3.8.2019 17:07

    A ta jazykovka - co je to za školu? Nějaké jazykové lyceum nebo tak? Na co tě připraví?

  • Tak záleží, jestli mají na druhé škole volno... A hlavně si myslím, že musí souhlasit rodiče. Jinak gympl je na pohodu. Naučí tě učit a určitě bych ho zkusila. Jazyky se můžeš učit i sama či soukromě. Navíc na gymplu bývá štědrá jazyková dotace.

    Nevzdávej to a zkus věřit úsudku rodičů.

  • Francy3.8.2019 14:49

    Absolutně nesouhlasím s tím, že rodiče nutí vlastní dítě do něčeho tak důležitého jako je výběr školy!! Je to sakra život toho dítěte, nikoliv jejich! Mám několik spolužaček, co mají gympl, na výšce vyhořely nebo na ni ani nešly a teď to jsou nuly za pokladnou. Jazykovka je rozhodně lepší směr, v této době není nic důležitějšího než umět pořádně cizí jazyk, otevírají se úplně jiné možnosti.
    A k dotazu - zjisti si, jestli už nejsou obsažené všechna místa na jazykovce a když bude volno, i hned běž osobně odnést zápisový lístek na sekretariát školy. Hodně štěstí! 🍀

  • piprdka5.8.2019 7:21

    Tohle paušalizování, jak je gympl na nic, když nejdeš na VŠ etc. Já mám gympl, dvě vysoké školy, pracuju ve svém oboru (právo) a vydělávám zhruba tolik peněž jako můj manžel truhlář (cca 40 tisíc čistého). Prostě ať každý dělá to, co ho naplňuje, když je šikovný a k tomu bude mít navíc trošičku štěstí, tak se neztratí, ať má gympl, jazykovku nebo se vyučí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist