Prenatalni poradna a neonatologie

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35936 7.7.2015 16:08

Ahoj holky,kdybyste si mohly vybrat,kde byt sledovane v rizikovce v Praze. Vybraly byste jakou? Ja premyslim zda Apolinar ci Podoli? Jake mate zkusenosti a co byste doporucily? A druha vec,mate nekdo zkusenosti s dilataci ledvinovych panvicek u plodu? Muze souviset s mnozstvim plodove vody?

  • 08.07.2015 1:34:18 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Urtica7.7.2015 17:11

    Vím, že na rizikovku si v Praze chválí spíš Apolináře, ale je to jen z doslechu, osobní zkušenost nemám.
    Se zbytkem bohužel nepomůžu...myslím na vás.

  • Petra37.7.2015 17:14

    Já chodila s dcerou celé těhotenství do rizikovky do Podolí, ležela jsem tam i na rizikovém oddělení, rodila o měsíc dřív akutním SC a dcera byla na RES+JIP a musím říct, že jsem byla všude velmi spokojená s přístupem lékařů i sester. Hlavně potom když byla dcera na RES+JIP, tak byli neonatologové velmi vstřícní a milí a o všem mě pravidelně informovali. Jinak sleduji Tvůj příběh a držím pěstičky, ať vše dobře dopadne. Já měla opačný problém, výrazný polyhydramnion a v břiše obrovský bazén, voda se neustále zmnožovala a nikdy nepřišli na to proč.

  • Kdyz sem byla tehu zjistili adelce rozsirenou ledvinnou panvicku na prave ledvine, v tu chvili sem byla jak oparena. Na utz dr.rekl ze se to muze zlepsit po porodu. Ale nestalo se. Jsme sledovani na nefrologii. Kontroluje se moc a dela utz. Zjistuje se zda moc odchazi v poradku a vsechna, jestli tam neni nejaka prekazka, to sme byli na vysetreni kontrastni latkou. Nakonec nam zjistili, ze z te ledvinky ma 2 mocovody, tak proto to ma rozsirene. Na funkci to vliv nema.
    A vam to na utz taky zjistili?

  • od kamarádky syn je sledovaný pro dilataci ledv. pánviček a krom prohlídky jednou za čas žádné problémy nemá. Jen mu tedy loni museli doma upravit pitný režim, že pil až moc a ledviny to nestíhaly zpracovat (dal denně až 3,5 litru). Teď má 20 kilo a může denně vypít 2litry tekutin. Vím, že jen musejí dávat pozor, aby neprochladnul a při každé nemoci nosí moč na kontrolu. problém se zjistil až nějak ke konci těhotentví.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist