Předporodní plán

Otázku položila: Bývalá uživatelka #93484 14.1.2015 21:08

Ahoj holky.
Můžete mi prosím sdělit své názory na "Předporodní plán"?
K čemu je toto dobré a kdybych plán neměla v den porodu s ostatními doklady, co to může pro mě znamenat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já jsem plán neměla ani jednou. poprvý a podruhý jsem ani nevěděla že něco takovýho existuje a pak jsem si ho psát nechtěla, jednak bych nevěděla co do něj psát a jednak po zkušenosti s druhým porodem jsem tušila, že bez zásahu dr. to zase nepůjde (a nešlo). manžel byl u porodu, na žákyně se ptají při příjmu, nástřih se dělá podle potřeby, klystýr mi nabízeli ze 4 porodů jen u jednoho a odmítla jsem. vlastně všechno jsem s něma řešila během porodu přímo a "dopředu sepsanej papír" mi nechyběl;-) sama víš co chceš a co ne. u druhýho porodu mi dali miminko na břicho sami od sebe, u třetího to neudělali (asi to ani nešlo apgar skóre bylo dost mizerný) a u čtvrtýho jsem si o to radši řekla a přesto mi miminko přistálo na břiše jen na 5 vteřin.vždycky je to o personálu, který má službu, buď dodrží co chceš nebo si "pojedou po svým" a je jedno jestli to máš napsaný nebo si o to jen řekneš ;-)

  • ahoj třeba já jsem plán měla a myslím, že skončil někde v šuplíku :-D a to byl celkem rozumný, ale sestra na příjmu se na to moc netvářila. povinný není a jestli ho mít nebudeš, nestane se vůbec nic :-) i když zkusila bych tam dát aspoň nějaké základní body - partner u porodu ano/ne, medikace ano/ne, praktikanti lékařů/sestřiček ano/ne. na to, jestli chceš klystýr a nástřih se tě asi nikdo ptát nebude :( já jsem si třeba přála, aby mi miminko co nejdříve přiložili k prsu a abych ho měla celou dobu u sebe, co by to šlo, i na pokoji.

  • hodně záleží na tom, kde bdueš rodit. některá porodnice na to mco brát zřetel nechce, někde jim stačí se domluvit - přála bych si to a to...a jinde pojedou podle tvého plánu.
    pokud ho mít nebudeš, svět se nezboří. já se s PA domlouvala přímo před porodem, bez plánu.pokud ho mít budeš, bude to i pro tebe berlička, ale neměla by to být svazující berlička, která neumožní výjimku při akutním problému ;-)

  • porodni plan mit nemusis, nic se nestane. nekde se na nej nechteji vubec koukat, jinde to zas berou jako samozrejmost a vychazi celkem dost vstric. ja jsem ho mela, psala jsem si tam treba, ze nechci, aby mimcu pichali vitamin K injekci, ale aby mu dali kapky, nebo ze nechci, aby se partnera ptali, jestli bude strihat pupecnikovou snuru, protoze to zasadne nechtel a bal se, ze to tom utrpeni by se treba v otupelosti chopil nuzek a pak by si to vycital:) taky se muzes vyjadrit treba k tomu, zda chces, aby tam byli medici, nebo ne. pokud ho budes psat, mel by byt max. na 1 A4, strucny, jasny - treba v bodech a psat opravdu jen to, na cem ti nejvic zalezi... z me zkusenosti je lepsi to mit na papire, protoze po par hodinach bolesti jsem pomalu nevedela, jak se jmenuju a treba na nejaky vitamin bych klidne zapomenal:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 736 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist