Předporodní kurz ano či ne?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #2707 28.2.2012 10:08

Ahoj,zajímají mě vaše názory na toto téma.Už jsem jednou rodila bez kurzu,ale nakonec z toho byl císař.Teď mě čeká druhý porod a nevím,zvažuji...Zvládnu přirozený porod?Vím o něm dost?Díky za rady:-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak na škodu to nikdy není. Já osobně tam byla ale dvakrát, jsem porodní asistentka, kurz vedla starší porodní asistentka v důchodovém věku a občas říkala věci co už dávno nejsou pravda a vůbec se tak nedělají, tak jsem se na to vykašlala. Zvládly to jiné co o porodu nevěděli nic, spíše otázka jestli to s kurzem mohly zvládnout lépe

  • Ahojky. Mne za chvíli taky čeká můj první porod a na předporodní kurz se nechystám. Kdysi to taky nebylo a naše mamky a babičky porodily bez toho...tak proč by jsme to nezvládly i my?:-) U nás je navíc kurz za 1.400,- 8 lekcí, takže raději penízky schovám pro miminko. :-)

  • asi hodně záleží jak ty to bereš, já osobně chodím na plavání pro těhotné a porodní asistentka co nás vede to dělá a říkala mi, že bude lekce porodu, jestli chcem s manželem aby jsme došli. Upřímně řečeno, měli jsme z toho srandu, trvalo to hrozně dlouho a přišlo mi to zbytečné, skoro vše jsem věděla z knížky co mám a na netu je toho taky mraky. Ale byli tam páry co šli na všechny lekce (je jich 8) a vypadali, že pro ně je to důležité. Já teda na porod zatím čekám (TP 25.2.), ale zvládlo to tolik mamin, že se toho nebojím. A na to jestli to bude císařem si myslím moc vliv nemá.

  • Ahoj, no tak já jsem byla a bylo to 4x, poprvé kdy jet do porodnice, prodruhé úlevy při porodu, pak komplikace a pak péče o novorozence a kojení. No tak u té prvníí mi neřekli nic, co už jsem nevěděla z internetu, ta druhá byla docela dobrá, ale já díky prudce vyvolávanému porodu byla celou dobu na monitoru, takže úlevové polohy mi byli k ničemu a stejně jsme po čtyřech hodinách skončili na císaři, komlikace s doktorkou, no hned jsem si říkala, že tuhle doktorku bych k porodu nechtěla, taky mi toho, co bych nevěděla z netu, moc neřekli, péče o novorozence a kojení, moc toho taky neřekli, ale něco jo. Taky je podle mě v každé porodnici předporodní kurz trochu jinej, takže bych se zeptala v okolí, kdo ho absolvoval ve stejné porodnici a jestli Ti ho doporučí, já to teď beru jako vyhození peněz, stál 800,-

  • Ahojky, já jsem na předporodním kurzu byla, ale bylo mi to naprosto k ničemu, realita je pak úplně jiná ;-).

  • mně to pomohlo.. na spoustu věcí jsem si vzpomněla při porodu... porodní asistentka třeba manželovi vůbec neřekla, že mi má přidržovat hlavu, ale on to věděl, protože jsem mu to řekla já, jelikož nám to říkali na předporodním kurzu... u druhého dítěte půjde zase.

  • Myslím, že to není nutné. Já chodila na těhotenské cvičení, které vedla porodní asistentka a ta nám toho řekla dostatek tam. To je dobré. Na kurzu jsem nebyla. A pokud už to budeš mít druhý porod, tak se bez toho jistě obejdeš. Stačí vědět, kdy odjet do porodnice a při porodu ti všechno řeknou, co právě dělat a jak dýchat.

  • Já bych chtěla jít spíše jen tak ze zvědavosti, jen tak jako ,,načumendu" :-) abych se trochu rozptýlila. Manžel by šel se mnou. Co jsem slyšela, tak u nás Ti spíš jen řeknou takové ty ,,technické věci", ukážou sály atd. Tak spíš jen abych věděla, do čeho jdu:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 551 odpovědí a 409 727 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist