Predporodni kurz

Otázku položila: Anonymní uživatelka #364249 25.9.2016 19:20

Holkyy myslite ze uz je pozde jit ve 30tt na predporodni kurz co?
Nejak sem se furt nemohla rozhodnout a nejak to leti..
A ani nevim jestli je to k necemu dobry kazdy rika neco jinyho...tak nevim..

  • 25.09.2016 19:26:06 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • urcite pozde neni, a to ani na vicetydenni kurz. u nas byly kurzy urcene predevsim pro maminky od 28. tt.
    no a to druhe, to je fakt kurz od kurzu. zalezi take na tom, kdo to vede a co od toho clovek ocekava. ja chodila na nekolikatydenni kurz, kde jsme dostali spoustu super typu k porodu, vcetne toho, jak si sestavit a pak prosadit poporodni plan, vychytavek na urychleni hojeni poporodnich ran, chlapi se naucili, co maji pri porodu delat a nedelat, vsichni se "naucili", jak se starat o novorozene, prodiskutovali jsme i treba ockovani, latkove pleny, atp. takze pro mne i pro meho partnera to bylo opravdu hodne prinosne, ale fakt jsme meli velke stesti na skolitelku. ja toho urcite nelituji a povazuji to za vyborne investovane penize

  • gimi25.9.2016 19:24

    Jsou i jednodenní kurzy. Pozdě není ;-) Ať si každý rika co chce, jestli chceš jít, tak jdi. Udelas si vlastní názor :-)

  • Ahoj, záleží jaky kurz si vyberes :-) my ho obsolvovali a za me super :-) pomohlo mi to zmírnit strach z porodu,dozvedela jsem se napr. ze existuje neco jako zanet prsu apod. Takze kdyz me pak zanet potkal, vedela jsem o co jde a jen dovygoglila nejake info. Jinak bych vubec nevedela o co se jedna a kdo vi jak by to pak dopadlo.
    Manzel byl se mnou jen na tematu porodu a péče o dítě. Kojeni a sestinedeli jsem byla sama.
    Ale podle me je to hodně o tom,jaky kurz to je... Co jsem si delala pruzkum u kamaradek,tak vetsinou zdarma kurzy od porodnice nic moc. Ja se vyhla alternativnim kurzum propagujici snedeni placenty apod.,protoze mi bylo jasny,ze si to v me porodnici neprosadim. Nastesti jsme meli na kurzu stesti na rozumnou a fajn zenskou :-)

  • terryk25.9.2016 20:37

    Mně to pomohlo hlavně poznat porodnici, kde budu rodit, takže pak jsem šla do známého. Jo, a taky je dobrý vědět, jak probíhá porod, člověk se pak míň bojí:-) co se týče šestinedělí, tak ty informace byly celkem naprd:-)

  • sisterrys26.9.2016 2:36

    Já byla v 35.tt na dvoulekcovem, dlouhodoby jsem prosvihla. Byla jsem za něj ráda. Chtěla jsem hlavně poznat porodnici a seznamit se s tím, jak tam běžně probíhá porod, jestli psát porodní plán a co si do něj dát, abych tam neměla přání, která zrovna v té porodnici nejsou realizovatelna. PA, která kurz vedla, byla skvělá a šíleně uklidnila. Ani jsem se moc nových věcí nedozvěděla, ale to uklidnění bylo k nezaplacení.

  • Určitě není pozdě. Jsem 35tt+3 a zítra jdu teprve na první ze 3 lekcí. Také jsem se nemohla rozhodnout a pot již měli na září plno. Jde mi o to se mrknout na prostředí, abychom věděli kam jít a info uvidím, jestli k něčemu bude.

  • sono226.9.2016 8:27

    Ja nejdem. Dokopy už všetko poznám, čo mi treba vedieť vygooglim a v podstate mi netreba vedieť nič. Každý pôrod je individuálny. Takže to je na tebe. Keby som o niečom vedela, alebo by ma niekto zavolal by som možno šla, ale takto to ako dôležité nevidím. Ja osobne.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 697 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist