Praxe a zaměstnání

Otázku položila: Anonymní uživatelka #51514 8.1.2012 22:59

Holky, zajímalo by mě, jak jste sehnali svoji první práci, když jste dostudovali? Už 5 měsíců hledám práci, akorát chodím po pohovorech, kde mi každý říká, že nemám praxi.. ale kde ji do pr... mám asi jako sehnat? :( Mám vystudovaného bakaláře oboru podniková ekonomika, nejsem vybíravá co se týče práce, peněz, pracovní doby, atd. Odpovídám na všechny možné nabídky, na které to jde (odpovídám na nabídky prací, kde požadují středoškolské vzdělání), ale prostě nic. Asi chápete, že to tíží finančně, protože od státu nedostávám ani korunu. Známosti nemám. Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já měla nějakou praxi ze školy a na místě, na které jsme se nakonec dostala se mi nesmírně hodila. Ale bylo to o štěstí, životopisy jsem rozesílala všude možně, reakce přišla po několika měsících nečekaně a pozvali si mě na výběrové řízení. Brala jsem jakoukoliv brigádu, vždycky mi to něco dalo, co jsem zase mohla v práci využít a vzít si z toho něco.
    Taky jsem měla o svém prvním místě jinou představu, než denně tam i zpět hodinu dojíždět, pracovní doba mi taky vůbec ke spojům neseděla a měla jsem velké prostoje a ještě za mizerné peníze, kdy jsem ještě 1/5 platu dala za jízdné. Byla to poněkud tvrdá realita, ale zvládla jsem to a postupně se prokousávala na lepší místa a lépe finančně ohodnocená a po pár letech už to bylo všechno o něčem jiném. Na peníze ani práci jsem si nemohla stěžovat.
    Teď jsem na rodičáku a tak zase řeším každou korunu.

  • Zkus nějaké obchodní centra,krámy.. to by třeba mohlo vyjít.

  • ja jsem na ÚP uz 2,5 roku a praci porad nemam,take od statu nedostavam ani korunu,vsude chteji praxi ale kde si ji mam ziskat kdyz me nikdo nezamestna protoze praxi nemam,to nevim:-( na jednu stranu rikam,kdyz me zamestnaji napr.na 5 let v TESCU a pak budu chtit jit na pozici tu kterou mam vystudovanou,tak me tam stejne nevezmou ptz mam 5 let praxi jako prodavacka v Tescu a jim praxe prodavacky bude jaksi k nicemu...je to spatne v dnesni dobe s praci,me o tom povidej,maly jde za 2 mesice do skolky a ja porad nemuzu nic sehnat a to beru cokoliv,znamosti mam ale na spatnych mistech...

  • ahoj, já po ukončení VŠ nastoupila na mateřskou a hledala práci až potom. tím to bylo ještě horší - nebyla sem absolventka, byla sem bez praxe a ještě ke všemu se 4letým dítětem. Najít práci mi trvalo půl roku, celou dobu sem byla na pracáku :-( Je dobrý začít hledat u zaměstnavatele, který bere i absolventy, nebo bere dokonce studenty v daném oboru na brigády. Pravdou je, že pokud kývneš na nabídku nějaké prodavačky v Tescu, už ti to jen tak někdo neodpáře, ale třeba by tam byla možnost nějakého kariérního postupu na vedoucí apod.

  • Ahojky, já jsem po ukončení studia na VŠ zůstala rok u maminy v práci. Ani jsem neplánovala jít někam jinam, ale mamka chtěla, abych se věnovala tomu, co mám vystudováno. Tak jsem rozeslala životopisy do škol a ozvali se mi dvě. Z toho ta jedna byla osudová a skvělá práce ve výborném kolektivu, zůstala jsem tam 3 roky a teď jsem na mateřské :-) Takže pro mě to bylo nejspíš štěstí :-))) Jinak přítel má VŠ ekonomickou a začal pracovat tam, kam chodil na brigádu, protože v tomhle oboru chtěli všude praxi, a ač to nejsou horentní peníze, už je tam 3 rok a hledá k tomu něco lepšího. Dneska je to hrozné a asi si člověk nemůže vybírat. Asi taky hodně záleží, kde bydlíš, ale člověk je pak ochotný i za práci dojíždět. Držím ti palce, ať brzy najdeš práci, která tě bude bavit :-)

  • ahoj, budu mit stejny problem jako ty. jsem bc a jeste dis a to jeste tedka uvazuju o ing, ale nevim, jestli mam jeste studovat, protoze mi to asi k nicemu nebude, kdyz nemam praxi... ja jsem otehotnela pred statnicema, takze po materske budu mit hodne velky problem ! naprosto chapu, ze nechces jit delat prodavacku s bc....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist