Prášky během těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #30007 28.2.2011 10:50

Ahoj holky, chci se zeptat, jsem nyní v 16 tt těhu, a před dvěma týdny jsem musela brát nějaké kapky a paralen, protože jsem chytla pořádnou chřipku, nemohla jsem se ani hnout...Dneska mám jít na kontrolu,ale mám strach, aby bylo mímo v pořádku, když jsem brala léky.... :( Máte s tím některá zkušenosti?

Odpovědi správkyň témat

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak paralen je "povolen" v těhu, protože to není zřejmě takový driák. Ale to berte tak, že Vám to napíše doktor, ten Vám určí co můžete a co ne. Napsat Vám nějaký svinstvo v těhu by si určo nevzal na svědomí. Já mám dvě děti, Tedíkovi budou tři v květnu a Matýskovi jsou tři měsíce, u prvního jsem hlídala každou kravinu, ale u druhého už tolik ne.
    Jediné co Vám mohu poradit, "vykašlat" se na čtení knížek, článků, atd. o tom co se smí a nesmí. To rozhodně nepřidá a Vy se tak akorát budete stresovat. Vy sama víte co je nejlepší pro mimi. To bychom museli řešit všechno. Ovoce v zimě taky není dobrý, protože je uměle pěstované a to samé zelenina nebo dovážená, ale zase je to v zimě a to jedna z mála věcí. To bychom nemohly nic. Ale samozřejmě s léky jako takovými se to srovnat nedá. Já při kojení užívám, když mám migrénu, ibalgin, všude okolo slyším, vždyť kojíš.....ale já se přeci nezblázním bolestí a hlavně mi to přichází až do zvracení. Důležité je, aby se lék vzal těsně před kojením, ale jinak se to prostě nedá dělat.
    A pak ještě reakce na to co ostatní říkají, na to se taky vykašlete, je to Vaše miminko, VAše tělo, je přeci úplně jedno jak kdo vypadá a nebo co miminko po narození dělá a jestli už dělá to či ono, každý jsme jiný, tak proč to takhle řešit :-) Užívejte si těhu a nebo už narozeného miminka a buďte happy. Mluvím ze zkušenosti. :-) Nenechte si do toho "kecat".

  • můžeš být naprosto v klidu... paralen se může i v prvním trimestru...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 542 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist