Prasklinky v intim. partiich

Otázku položila: Anonymní uživatelka #425470 20.3.2021 13:22

Zdravím,
Trpím často na kvasinkové infekce. Antiloncepci neberu, myju intim. gely Chilli. Presto se obcas dole objevi mini trhlinky jakoby, ktere hodne stipou i pri myti.. nedejboze pri styku (partner staly). Zkousela jsem tablety od clotrimazolu i masti, pak i probioticke kapsle Gynmium. Ani jedno nepomaha to lecit, jen to trochu zmirni bolestivost. Mate prosim nekdo radu co s tim? Jsem z toho uz fakt zoufala.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy20.3.2021 14:16

    Jsou to opravdu kvasinky? Pokud to není potvrzené stěry, pak to může být spousta dalších věcí. Sama teď už skoro měsíc bojuji s bakteriální vaginozou.
    Na kvasinky mi vždy pomůže výplach buď roztokem jedlé sody nebo hypermanganu.

  • Já bych přestala používat intimní mýdlo ;) Nejlepší a přirozenější je se tam mýt čistou vodou. Z intimních gelů jsem vždycky měla nějaký problémy a z Chili obzvlášť. Gynimun jsou fajn, ale až po přeléčení pro obnovení mikroflóry. :)

  • Tiež uvažujem, či sú to naozaj kvasinky. Problémy môže spôsobovať intímne mydlo, aviváž, nesprávne zvolené spodné prádlo, bielený či parfémovaný toaletný papier. Na mazanie je super idelyn krém, niekomu pomáha kokosový olej, mne osobne však viac pomohol arganový (kokosový môže u niekoho vyvolať alergickú reakciu). Opakované problémy môže spôsobiť aj e. coli, ale to by chcelo kultiváciu u gynekológa, aby sa vlastne zistila skutočná príčina. Ak by bola kultivácia negatívna, pravdepodobne ide naozaj o podráždenie zvonka. Každopádne vymeniť gél a nosiť iba bavlnu je prvý a "povinný" krok.

  • V posledním těhotenství jsem trpěla na kvasinky a také se mi dělaly tyto bolestivé prasklinky. Mazala jsem je Bepanthenem Plus, ten je antiseptický na drobné rány, a hojilo se to rychle, někdy stačilo namazat i přes noc. Ale není to řešení na pořád, opravdu by to chtělo zjistit příčiny opakované kvasinkové infekce a odstranit ji. A souhlasím i s názorem, že bych omezila či vyměnila intimní gel. Já od posledního porodu používám občas gel s dubovou kůrou (neobsahuje mýdlo), nebo jen vodu.

  • sisterrys23.3.2021 22:47

    Určitě bych řešila s dr. Dřív jsem také trpěla na kvasinkové infekce. Volně dostupné léky to vyřešili jen na krátkou dobu. Dr mi předepsal macmiror a nějaká celková orální antimykotika, stejně tak manželovi. Po doužívání macmiroru mi dopručil na 14 dní výplachy roslaginem a lactofeel a od té doby se mrchy nevrátili. Dr mi ještě nabízel, pokud léčba nezabere, autovakcínu. Když začnu cítit dole jakýkoli diskomfort, volím jednu z variant - laktofeel, výplach rosalginem nebo gynimun.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist