Prarodiče mě upozornují co mám dělat v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #74555 23.12.2012 18:29

Ahoj holky, jsou Vánoce a jsme na návštěve u prarodičů. Čekala jsem klidnou atmosféru ale jenže jsem se spletla. Babička všude možně studuje Éčka, potraviny na pranýři. co je zdravý a co ne. Nedávno četla že se nemají pít vody a limonády z lahve protože pet lahve obsahují jedy. Jsem těhule, končím první trimestr tak jsem z ní docela nanerv >:-[ . Přitom by do mě cpala kafé, pomazánky, sladký atd. Tak se sní dohaduju at se podívá na seznam na peklo na talíři a at si nestěžuje že jim špatně když ona taky. Ale to jí nezajímá. Řekla jsem jí že ona by tím pádem měla přestat kouřit protože píšou že to obsahuje jedy a na to nereaguje. Tak jsem jí řekla at jí kořínky a vodu ze studně že to bude mít 100% zdravý :D. Přiznejme si holky že jíst a pít by jsme nemohly nic protože do všeho něco cpou, ale dřív na to nikdo neupozornoval, pokud to vyloženě neníčilo zdravý. Uf 8-o. Je to sní těžký. Já se o sebe nebojím, papkám co chci :), akorát mě štve když do mě furt rejpe a na něco mě upozornuje. Jak jí to mám vysvětlit? Máte nějakou radu at si svoje rady nechá pro sebe ? Nebaví mě to pořád to poslouchat. Jak by jste řešili situaci vy ?

Díky holky :) Přeju také hezké Vánoce a klidné ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Odkývej ji i třetí světovou, návštěvu přežij a bud v klidu. Hlavně nezačni magořit a řešit jídlo,........podle jejich rad. Máš pravdu, pokud se nad jídlem pitím logicky zamyslíš, tak bychom umřeli hlady, a nejenom těhule.

  • Ahoj, já bych jí řekla, že až ona sama přestane kouřit, přestane jíst sladké a přestane pít kafe, tak že se potom spolu můžeme pobavit o Ečkách a o tom, že nemám pít limonádu, protože plast obsahuje jedy:)

  • Ja bych ji rekla, ze ona se v jejim tehotenstvi chovala tak, jak uznala za vhodne a ze ty delas to samy. A hlavne ze jsi v dnesni dobe internetu vyborne informovana a vis, co je pro tebe dobry a co ne.

  • Přesně tak, teď se to všechno řeší, ale pro Tebe je důležitý na co máš chuť a jak Ti je. Hlavně buď v klidu. Já bábi taky vždycky odkejvam všechno a stejně jdu a udělam to jak chci já. Hlavně pevné nervy a klidné těhulkování :-) užívej vánoce...

  • Podobně jsem to měla doma já a ted' mám peklo,malého prý obstarávám špatně a vůbec jsem příšerná matka.Hold nic nenaděláš,já dělám vše instinktivně,jak to cítím,a kvůli tomu jsem špatná.Když mi tchýně začala kecat i do toho,že bych už měla začít přetahovat předkožku(máme teprvá 2 měsíce),už jsem vypěnila a poslala ji někam,že je to moje dítě a já se o ně postarám sama.Musíš ji usměrnit,já si nechala vše líbit a vyhrotilo se to tak,že ted' se mnou tady nemluví ani noha od židle,pokud nepočítám manžu ;) Přeju pevné nervy a rozhodně si nenech nic líbit ;)

  • Ahoj, já todle samý poslouchala od babičky mojeho manžela. Dle jejích rad bych měla jíst každý den polívku (já polívky nesnášim, je to pro mě jen omaštěná voda) potom kvůli tomu, že mám už od puberty plný prsa tak zhodnotila, že prý díky tomu budu kojit dobře a dlouho (přičemž na velikosti prsou nezáleží) no prostě dávala mi takový ty typicky babský rady o kterých teď víme, že nic takovýho neni pravda. Potom by mě furt cpala knedlíkama, zelím a tučným masem, každou chvílí se ptala jestli nechci kafe a vyčítala mi, že nenosim šaty ale kalhoty :-D No kleplo by mě z toho. Nevydržela jsem (hormony udělaly svý) a vynadala jsem jí na dvě doby. Vytkla jsem jí, že když ona pila kafe v těhotenství každej den několikrát, tak že tim mohla mimču mnohem víc ublížit než já tim, že si nevemu šaty a bla bla bla...

    Prostě jí buď vynadej, nebo jí to odkejvej a mysli si svoje, hlavně si tim nelam hlavu. Já se už tomu jenom směju, když mi něco říká. Jo a uzemnila jsem jí tim, když jsem jí týden po týdnu odvykládala co kdy miminku roste, co dělá a tak ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist