Poznam nejak predcasny porod?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #387010 3.1.2019 21:06

Ahoj holky, mam hloupou otazku, ale radeji se zeptam. Da se nejak poznat predcasny porod? Jsem 35 tt, na kontrolu bych mela jit za tyden. Sem tam me trapi pichani jakoby v oblasti cipku. Bricho mi tvrdne bezne uz dlouho. Napadlo me, poznam sama ze bych se treba zacala otevirat? Pripadne ze by hrozil predcasny porod? Cim vic se to blizi, jsem nervoznejsi a to ze jdu k dr az za tyden me znervoznuje o to vice. Diky za odpovedi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Taky jsem měla dlouhodobější (od 22.tt) tvrdnutí bříška, nějaké ty bolesti a tlaky ve spodku. A že rodím, jsem poznala akorát podle stop krve a kontrakcím. Každá to má samozřejmě jinak. Pokud nemáš nějaké větší zdr. komplikace, na tyhle myšlenky bych myslet přestala na tvém místě. Ve 35.týdnu jsi už kousek od donošenosti, odpočívej, nenamáhej se, nalaď se na miminko a těš se.
    Rodila jsem první ve 34.týdnu a druhé ve 36.týdnu.

  • Obojí je normální. Předčasný porod má stejné projevy jako porod normální, ale podle Tvého popisu se Ti neděje nic patologického - já to mám už kolik týdnů (37 tt).
    No a pro klid duše - kdyby došlo opravdu na nejhorší, tak ve 35 tt věřím, že už by to bylo v pohodě a mimčo by to zvládlo...jinak ten hořčík je vhodné cca měsíc před porodem vysadit, aby netlumil děložní činnost při porodu.

  • janalab4.1.2019 5:28

    Zkracujici cipek pozna jen doktor vysetrenim, ale taky to nic znamenat nemusi, me se v 31tt behem tydne zkratit na 1 cm (udelala se v nem "nalevka", tzn. ze z vrchu se otviral a funkcni (uzavrena cast) byla 1 cm, hospitalizovali me, napichali kortikoidy na dozrati plic a za tyden (ac cipek se dle vsech poucek jen zkracuje) se uzavrel na 2,2 cm. Takze ani zkracujici cipek nic neznamena. Ve finale od 38tt jsme vyhaneli vsemi zpusoby a malej vylezl v 41+0. Pritom prvni dcera byla v 38+0, takze predpoklad drivejsiho porodu byl. Takze hod se do klidu, v 35tt uz je mimco dostatecne zrale i kdyby se narodilo, ale neni duvod se tim zbytecne stresovat, zvlast pokud tomu nic nenasvedcuje.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist