Pozitivní genetický screening

Otázku položila: Anonymní uživatelka #437310 8.4.2021 7:18

Ahoj holky, včera mi sestřička volala, že mi vyšel pozitivní genetický screening, byl to nejspíše odběr krve na kterém jsem byla ve 14.týdnu.Vic mi neřekla jen, že máme se s partnerem objednat na genetiku. Máte s tím někdo zkušenosti?. Jsem z toho dost vyhlášená.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • faith.verus8.4.2021 8:00

    Ahoj, taky jsem měla nižší hodnoty v krvi a musela jsem se objednat na genetiku. Dělají Ti tam ultrazvuk a zkoumají plod, zda náhodou není nějaká deformace plodu... U nás to bohužel nedopadlo dobře, ale jsou páry, co tam jdou pro kontrolu, protože výsledky krve dopadly né podle tabulek a tam u nich je vše v pořádku. Drž se!

  • zrzka0079.4.2021 11:03

    Vím jak Vám je, byla jsem ve stejné situaci. Vyšlo mi vzhledem k věku vyšíí riziko výskytu downova syndromu a musela se objednat na genetiku. Tam se mnou a manželem sepsali rodinnou anamnézu, vzali nám oběma krev a ještě dělali ultrazvuk. Dělali mi cfDNA test, takže jsem nemusela na amniocentézu (odběr plodovky) a tím, že mi v té době bylo 33 jsem za test nemusela platit. Bonus tohoto testu je, že zjistí pohlaví dítěte. Nám nakonec vše dobře dopadlo a narodil se nám zdravý kluk. Snad to u Vás dopadne dobře

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist