Pověry ohledně zjištění pohlaví u dítěte?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43906 9.2.2013 9:25

Jak se "dá zjistit" pohlaví miminka? Podle čeho? Myslím pověry, předtuchy a tak ;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • venysek9.2.2013 10:11

    Já si myslím, že pověry nefungují :-) Jedinou, kterou bych mohžná připustila, i když si myslím, že je to náhoda, je, že holčičky berou krásu, protože známá sice měla krásný bříško, ale jinak jí to neslušelo, měla strašně osypaný obličej. Ake to prostě může být hormonálníma změnama. Jinak, já jsem si kvůli manželovi přála, abychom čekali holčičku, ale tak nějak jsem tušila, že to bude chlapeček a na ultrazvuku mi to potvrdili :-) Takže jediný, na co se relatvně dá spolehnout, je ultrazvuk, protože i tam se můžou seknout, ale my máme fotku, kde je to víc než jasný :-D

  • petulinkaa139.2.2013 10:32

    tak u me byla jasna holka od zacatku,naskakli a skacou do tedka pupínky :-D:-D pritom ja s akne nikdy problemy nemela, i na prsou se mi delaji a slo mi bricho do kulata a do boku jsem se rioztáhla co u holek byva a opravdu holcicka je,uz to u me vsichni od 8tt vedeli :-)

  • no tak já se cpala hrozně sladkým a polévkama, nesnáším maso, na obličeji jsem měla pupínky (zmizeli) po 1trim. a vlasy mám krásné a husté, a pohlaví ještě nevím :-D

  • ahojky.Tak já dnes začínám 34tt.Přibrala jsem zatím 7 kg. Mám docela malé bříško. Na bocích a v zadku jsem nepřibrala.Vypadám pořád stejně a hodně lidí mě tipuje na kluka.Ale na 3D ultrazvuku nám 2x řekli holčičku :-) Sestřička na gyndě mi říkala že kdo čeká kluka přibírá v zadku. U dvou mých kamarádek to tak bylo

  • Single9.2.2013 12:23

    Kamarádka si nad bříškem točila prstýnkem a pořád jí vycházela holka. A je to holčička.

  • Ahojky, tak já jsem od začátku až do konce těhotenství měla krásnou pleť a bříško jen dopředu, vůbec ne do stran a máme holčičku, i když všichni z rodiny věřili, že to bude kluk :-D Dokonce jsem skoro do 7. měsíce nemohla vidět sladké a měla jsem chuť spíše na maso, což se říká, že bývá u kluků. Jediný kdo se nemýlil, byl doktor na UTZ ve 22. týdnu :-) Takže na pleť, těhotenské chutě, ani tvar bříška se nedá spoléhat. Počkala bych na ultrazvuk :-)

  • A.t.i9.2.2013 15:58

    Ahoj, já jsem byla celá osypaná a to jsem na akné nikdy moc netrpěla - takže holka. Rozjela jsem se do všech stran - holka. A nakonec z toho byl kluk. Takže na nějaký pověry bych nevěřila.

  • http://www.pohlaviditete.cz/jak-urcit-pohlavi-ditete-behem-tehotenstvi/
    U mě některé pověry docela seděly.
    V prvním těhotenství nevolnosti jen asi 3x kolem 15.týdne, hezká pleť, chutě na slané a nechuť na čokoládu, kterou normálně miluju... Podle tvaru břicha mi nezávisle na sobě 2 cizí paní řekly, že to bude určitě kluk, a kluk se narodil.
    V druhém těhotenství nevolnosti hned od začátku, šílená chuť na sladké, pomeranče, meloun..., pleť horší, břicho nevím, ale narodila se mi holčička. Když jsem jednou přišla do poradny, tak mi i sestřička říkala, že vypadám na holčičku... Pohlaví jsem si zjistit nenechala, přála jsem si holčičku, všechny tyhle pověry mi říkaly, že by to mohlo vyjít, a vyšlo :-D
    Ale moc bych tomu nevěřila. U někoho to vyjde, u někoho ne, každý těhotenství je jiný...

  • Taky se to počítá podle krve. Po sedmi letech se každému mění krev a čí krev je v době početí starší, ta vyhrává. Takže , jestli je ženě 19 let, tak se to počítá tak : 7x2=14 , tak do 19 chybí 5, tak má 5 let starou krev. Když je muži 22 let, 7x3=21, tak má 1 rok starou krev. Vyhrává tedy starší, takže ženské pohlaví. :-) Je to jen pověra, ale nám to vyšlo.

  • Ja se taky pridam s jednou "poverou", na ktere ale muze byt neco pravdy. Udajne jsou spermie, ktere "delaji" holcicky, pomalejsi (ale dele vydrzi) nez ty, co "delaji" chlapecky. Proto, kdyz je sex v dobe ovulace nebo tesne po ni, tak z nej bude pravdepodobneji chlapecek nez kdyz miminko vznikne ze sexu pred ovulaci. To ty "chlapeckovsky" spermici mezitim "uhynou" a ty "holcickovsky" si na vajicko pockaji. V dobe ovulace jsou zase ty "chlapeckovsky" rychlejsi... No, nevim, jestli to tak fakt 100% je, ale u nas to vyslo... Musis ale presne vedet, kdy byla ovulace a mit v plodnych dnech jenom jednou sex:)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist