Pouštění domů z porodnice

Otázku položila: Maki89 15.5.2012 11:46

Ahoj maminky když vás pouštěli domů s miminkem z porodnice,zeptali se vás,zda máte nějaký doporovod ?Kdyby jste ho neměli da-li by vám třeba sanitku a platí se za ní ?Moc děkuji

Moc vám děkuji za rady - jste hodné a laskavé :-))

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8915.5.2012 11:49

    Nám řekli kdy a na doprovod se neptali, obvykle pro každého asi někdo dojede :)

  • Sestra neměli auto, když jela poprvé z porodnice a nevím, jestli se na sanitku ptala nebo ne, každopádně toto řešila tím, že si zavolali taxi. Tam dojel švagr trolejbusem a zpět jeli taxíkem. Pokud to nemáš moc daleko je to řešení. A vím, že známý taxikář když mu takhle někdo zavolá že chce odvézt z nemocnice, tak je ochotný dojet až před vchod do budovy a speciálně přitopit :-).

  • Taky si myslím, že na tohle se asi sanitka nevztahuje. Já rodila v pondělí a pustili nás ve čtvrtek odpoledne. Ještě jsme museli čekat na ultrazvuk hlavičky, ale aspoň jsme stihli kontrolu kyčlí a nemuseli jsme chodit ještě někam jinam :-) A přijel pro nás přítel. Měl na dobu kolem porodu dovolenou.

  • micika15.5.2012 12:36

    Maki, už není zima a pokud budeš O.k., dojdeš to s kočárkem vycházkou, já O.k. byla, nemáš to tolik daleko. Ale pokud se nebudeš cítit-to odhadneš až pujdete dom, zavolala bych tago,pokud nemáš jinou možnost, po lípě stávalo 90, ale myslím že už to bude víc-do 160kc ? mu už si to moc nepamatuju (párkrát jsem to využila z práce k doktorovi když mi bylo zle)ale jinak tuším je ještě jedna možnost, myslím že je daný zákonem paragraf na odvoz manželky z a do porodnice, měly by manžela pustit a na tu dobu..

  • Ahoj, my nemáme auto, a když už ho někdo okolo měl, tak zase neměl autosedačku a prostě jsem to nechtěla komplikovat, jsem zvyklí vše řešit bez auta, pokud možno, aniž bychom někoho neustále otravovali.

    Mám zkušenost, že se nikdo se neptá, jak se člověk dopraví domů. Poprvé jsem šla z porodnice 8km pěšky-s manželem, který mě doprovázel. Ač jsem se cítila velmi dobře a aktivně jsem se ujala kočárku, přecenila jsem své síly, co normálně chodím hodinu, šli jsme 2hodiny a tak dlouhá 1. procházka pro miminko byla prostě moc, v půlce cesty začalo v kočárku hrozně brečet, takže jsem si ho poprvé uvázala do šátku, kde se uklidnilo, ale já sotva došla-nést dítě mi nevadilo, ale jet s kočárkem na mě bylo nečekaně těžké a měla jsem s tím problém dalších 14 dní, že jsem někam vyjela a nebyla jsem se bez toho, aby mi někdo kočárek vezl, vrátit domů. Nechápoala jsem své tělo, jako by bylo plné síly, která se nečekaně vytrácela, to jsem v životě nezažila) . Prostě docela jsem si dala, přitom i těsně před porodem jsem několikrát týdně chodila 2* delší trasu.

    Podruhé jsem rodila v porodnici, která je dále, takže jsem šla jen na/z nádraží a jela jsem vlakem (i když když se to na oddělení dozvěděli, co chystáme, tak mi tu sanitku i chtěli dát, ale já se zas bála jet s dítětem jen tak, v náručí, a na cestu jsem se i těšila, bylo to v pohodě, miminko u mě v šátku, myslím, že jsme měli úplně komfortní cestování, bylo hrozné vedro a ve vlaku ani noha.
    Kamaráýdka také nemá auto a jela MHD.

    Hodně záleží, jaký budeš mít porod, každopádně jestli půjdeš pěšky, tak určitě s někým, kdo Ti veme tašku, kočárek. Porod Tě také hodně spomalí, i když člověk nic nebolí, prostě je jakýkoli pohyb fyzicky náročnější, nevím, jak to popsat, jakoby člověk měl na sobě nějaký těžký oblek (ale to jsem asi cítila nejvíce po tom 3.tím porodu, kdy jsem se vlastně hned po něm bez jakéhokoli odpočinku vrátila do mého běžného života), ale v době, kdy se běžně propouští z porodnice stále ten pocit přetrvává, alespoň u mě přetrvával je to prostě úplně jiné, než před porodem.

    Štastnou cestu :-)

  • Ahoj, tak mě se teda nikdo asi na nic neptal, řekli, že na desátou si mám zavolat o odvoz a nikdo nic neřešil. Nevím, teda jak to máš daleko a kdy budeš rodit, já rodila v létě a jeli jsme domů autem, máme to autem kousek, ale když byla u nás dětská, tak říkala, že můžeme ven, ale opatrně, takže jeden den třeba čvrt hodiny a pak navyšovat, jelikož začali nesnesitelná vedra, tak jsem se s prckem dostala ven až navečer, kdy to bylo snesitelný. Tak jestli to máš dál, tak bych se zeptala jestli je vhodné jít s mimčem pěšky, ale záleží na jak dlouho to máš, nevím, jak to je, ale myslím, že ven může mimčo nad 3kg. TAk uvidíš. Já byla po císaři, ale jelikož jsme se tam díky malému trochu zdrželi, tak jsem chodit mohla docela dobře. Ale asi běžně se na to sanitka nedává, ale můžou být vyjímky.

  • U nás mi dali papír s pokyny, kde je rovnou psáno, že na cestu sanitkou domů nemáš nárok. Ale myslím, že v dnešní době má skoro každý auto nebo kdokoli z rodiny, kamarádek, příp. taxi.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 223 otázek, kterým se dostalo 271 581 odpovědí a 409 749 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist