Potřebuji poradit ohledně ovulace

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31502 29.4.2011 8:34

Ahoj holky vůbec se v tom teď nějak nevyznám... V pondělí jsem byla 10DC a na ovulačním testu jsem měla testovací čárku jen o malinko slabší než kontrolní,odpovídal by tomu i hlen. V úterý už byla testovací fakt jenom malinko slabá,sotva vidět. Jenže ve středu jsem byla u nového doktora,ten mi dělal utz a našel tam větší folikul,tak říkal,že ovulka teprve bude... Co si myslíte? Testy pořád slabé,hlen už tomu taky moc nenasvědčuje :( V pondělí mám najet proveru,jenže jestli se do té doby ovulka nedostaví,tak mi jí to zastaví. Prý to progesteron dělá. Tak já teď nevím jestli si jí vzít a nebo to odkládat a čekat,jestli třeba ovulka dorazí.

Ahojky,tak včera byl konečně OT pozitivní a testovací čárka dokonce o hodně silnější jak kontrolní,do kdy by měla teda dorazit ovulka? 24-48 hodin? A je dobré mít sex i dnes,když byl včeranebo máme dnes vynechat a třeba zítra?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já bych věřila více doktorovi než ovu testům a v pondělí bych začala brát tu proveru. Uvidíš, držím pěsti ať máš štěstí :-)))

  • Ahojky, na testy se moc nespoléhej, setkala jsem se že nejsou tak spolehlivé jak se píšou. Jinak test je pozitivní, když jsou obě čarky stejně silné, co nepíšeš. Když jsou obě silné tak to znamená že ovulace teprve proběhne. Testy pracují na hormonu, který se objevuje právě v době kdy má folikul prasknout, protože ten hormon nutí prasknout folikul.Jestli ti lékař podle ultrazvuku řekl že ovulace teptve nastane tak tomu věř. Škoda že nepíšeš kolik měřil. Folikul praská když má 18-22 a roste 2mm za den.Tak se víc hlídej, hlavně kvůli hleníku. Určitě se během 3 dní dostaví ovulace.

  • Ahojky, jestli nebyly obě čárky stejně silné, tak bych věřila tomu, že ovulace opravdu teprve bude. Taky se mi to stalo, že mi čárka sílila, ale nedošla až k tomu, že by byla stejně silná a pak byla najednou slabá a další den jsem šla k dr. a podle UTZ opravdu ovulace ještě nebyla a proběhla až později. Ty dvě čárky na ovu testu značí, že se ovulka teprve chystá, ale ne že proběhla a někdy se může chystat, ale může si to rozmyslet :-) (díky stresu, nemoci...)

  • Určitě už dnes a co nejdřív. Já když jsem měla testovací čárku silnější, tak podle BT došlo k ovulce během dalších 12 hodin.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 208 otázek, kterým se dostalo 271 544 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist