Potraviny

Otázku položila: Bývalá uživatelka #79988 26.6.2019 21:01

Ahoj holky, nevím jak vy.. ale já už sem z potravin co se poslední dobou prodávají fakt nešťastná.
Chleba se koupí ráno a do večera už se nedá pomalu jist ... 🤢 dřív nám chleba vydržel i 4dny a víc ...
děláte někdo domácí chléb? :) nebo jiný pečivo ? Za recepty budu vděčná.

To samé sýry,tvaroh a další produkty bych raději přímo od farmáře - Středočeský kraj prosím.
Všem díky ☺️

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak peču doma chleba, ten vydrží několik dní, ale druhý den už je to taky lehce znát.
    důvodem proč pečivo nevydrží je, že např chléb se občas dělá lehce nedopečený, aby měl měkkou kůrku. celkově se šidí receptury a co dřív býval tukový rohlík tak dnes tuk nevidělo ani z rychlíku, na většinu pečiva mají velkopekárny směsi, a rozpékané/dopékané pečivo na prodejně taky není žádné terno. a pokud máš z dané prodejny špatnou zkušenost s pečivem vyber si jinou a pečivo v ní už nekupuj.
    ale co se týče domácího pečení, tak tě možná lehce zklamu - chleba ještě ok, ale dost ostatního pečiva nebude o tom, že dnes upečeš a budeš jíst ještě za dva dny. prostě to nevydrží ve stejném chutném stavu jako po upečení, zgumovatí nebo ztvrdne. do pečiva se v pekárnách dávají různé příměsi, aby vydrželo o něco déle vláčné.
    pekla sem domácí veku/bagetu a po upečení super, druhý den už i horší než kupované. domácí je obvykle na okamžitou spotřebu, ne na nějaké skladování.
    i sýry se dají doma vyrábět, ale nevyplatí se to tolik, náčiní a vše potřebné (startovací kultury) jsou poměrně drahé. tam už leda nějaké farmářské trhy, prodejny typu sklizeno kde mají produkty od lokálních farmářů, nebo prodejny zdravé výživy.

  • O domaci chleba jsem se pokousela, ale moc se mi nedaril a ani mi moc nechutnal. Moc dobry chleba, ktery vydrzi, jsem objevila v mensim obchode smiseneho zbozi. Berou ho primo z mensi pekarny tady kousek. A mlecne vyrobky nakupuji hodne na SCUKu. Podivej se, jestli tahle skupina nepusobi i nekde u vas ;-)

  • Já chleba nejím, ale když už, tak peču doma kváskový.

  • fakevivi182t31.10.2021 8:40

    Ahoj ahoj, kamarádka dělala kdysi domácí chléb z domácí pekárny. Dost si ho chválila ale mě to tady moc nechutnalo. Nakonec sama přišla na to, že to moc nevydrží a není to prostě chuťově chleba. Nakonec si začala opravdu sama zadělávat na těsto na chleba do trouby a super. Pak jsem přišla na to, že tam dává Macu https://eshop.guaranaplus.cz/maca a chuťově moc dobré.

  • Já jsem zkoušela péct chleba i rohlíky, ale nebyly moc dobré. Jako snědli jsme je, ale že bychom se o ně prali, to rozhodně ne. Já jsem přestala chodit do supermarketů a radši si zajdu pro maso do řeznictví, pro ovoce a zeleninu na trh a pro pečivo do této pekárny https://www.vasepekarna.cz/ a na kvalitě je to strašně znát. Ta je v supermarketu příšerná.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist