Postinor

Otázku položila: Verousek89 4.11.2011 16:25

Tak jsem dneska zjistila, že postinor už nebude na lékařský předpis, ale bude volně k prodeji v lékárně na občanský průkaz. A to pro holky/ženy od 16 let, pro ty mladší to bude na lékařský předpis stále. A to je ČR jedna z posledních zemí, která tento prášek na lékařský předpis měla. Co si o tom myslíte? Je to podle vás dobře?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Samozřejmě je sex bez ochrany obrovská nezodpovědnost a toto by mohlo možná i tu nezodpovědnost podpořit... Ale to je jen můj odhad. Každopádně si ale myslím, že je dobře, že bude bez předpisu a alespon na občanku. Jelikož jak tu psala anonymka, někdy je dost obtížné sehnat lékaře. I kdyby to vedlo k tomu, že si holky řeknou...tak si vezmu postinor...tak to udělají jen jednou, protože to tak rozháže cyklus, že už to nebudou chtít znovu zažít. Mám pocit, že v evropě je dokonce potratová pilulka legální (dává se místo klasické interupce) a u nás je nelegální...což je trochu zarážející, jelikož by měla být šetrnější, než interupce. Ale to už jsem jinde:)) Takže za mě ano;) lepší tohle, než když pak jde mladá holka na potrat.

  • Co si myslím??Děsnej pruser.... :-( víc asi komentovat nemá smysl.

  • Já bych to řekla takto: Je to svinstvo a tudíž by si ženy měly rozmyslet, zda budou sexovat s ochranou, nebo bez ní a pak pro to půjdou. Z hlediska dostupnosti jsem pro volný prodej. Ne vždy je lékař k dispozici - večerní hodina, víkend, ... Takže já s tím souhlasím. Ale jak říkám, mělo by se dělat tak, aby se pro Postinor nemuselo.

  • petulinkaa135.11.2011 14:33

    Neni dobrý to,aby tento lek braly některé ženy jako pravidelnost misto ochrany,svinstvo to je a zásah do těla taky,ale na druhou stranu,když už se ,,to" stane...je dobre,že už je to volne prodejne a i na tu občanku,protože sehnat doktora a jen kvuli predpisu je podle me zbytečný,je na každé z nás jak o tomto léku uvažujeme.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist