Posilovna, jidlo, fitness

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396296 29.9.2018 17:50

Zdravím je tady nějaký fitness nadšenec?? 😀
Zacala sem chodit do posilovny po tom co jsem dele cvicila doma svou vlastní vahou. Takže se moc nevyznám. Pri prvni návštěvě si me vzal do parqdy instruktor (trenéra nechci je to celkem drahy jsem studentka). Ukázal mi cviky na partir ktery chci cvicit (zadek nohy nejvíc a břicho). Hnee pri prvním tréninku mi sle ukázal i cviky se zavazim sice lehkým ale pro me to z nezvyku bylo docela drsný 😀 na druhý den me pobolivalo koleno a pred par dny sem se rozbehla na tramvaj a v koleni mi tak kruplo a ozvala se silena bolest ze sem se do tramvaje doklopytala jako důchodce 😀. V ten den me to jeste pobolivalo pak uz ok proto sem tento cely tydem fitko vynechala a v pondělí planuju jit doufám ze to bylo jen z přemozeni nezvyku v pondělí pojedu bez závaží vlastní vahou a střídmě. Jde mi o to, jestli se tu v tom nekdo vic vyzná jak dlouho bych mela určité partie pro začátečníci ve fitku cvicit, jak se dobře rozehrat a rozvicit a jak casto za tyden do fitka chodit a co se týče stravy.. Jak co nejvíc mit proteiny ze stravy. Žádné drinky nechci pit s proteinem a mam sklony k vegetariánstvi a taky omezuju z jiných důvodů mléčné výrobky tak trosku nevim jak a z ceho přijímat dostatek proteinu aby cvičení bylo efektivní. Jinak jde mi o zpevnění a vytvarovani těla. Děkuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,
    co se týče bolesti v kolenu, měla jsem to taky:) Ideální je pak přesně jak píšeš začít s cviky na kolena opatrněji ideálně bez váhy. Nebo se mi na kolena osvědčil stroj na předkopávání, který je k nim šetrnější. Před cvičením nohou mi taky funguje dát si na rozehřátí chvilku na běhacím páse, aby se kolena a svaly nohou prohřály. Z hlediska proteinů existuje poměrně hodně různých seznamů, kde je sehnat - většinou se používá kuřecí prsa nebo u vegetariánů šmakoun.

  • Celé cvičení potřebuje jasně daná pravidla, pokud to má k něčemu být. Dala jsem si dohromady životní rytmus, jídlo a začala pravidelně cvičit. Našla jsem si fitcentrum v Kladně https://fitkokladno.cz/ , kde jsem si zaplatila i osobního trenéra a ten mi dal opravdu hodně.

  • JanaK2025.7.2022 23:49

    Začala jsem chodit do fitness centra, abych si zlepšila svoji fyzičku, která po pandemii covidu trochu utrpěla. Kamarádka mi poradila fitness trenérku, ke které chodí a je s ní velice spokojená. Ta mi poradila náramek s měřením krevního tlaku, který jsem si koupila na https://www.carneo.cz/fitness-naramky. Velice mi vyhovuje, jelikož mám svůj tlak stále pod kontrolou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist