Porodnice - můžu si ji vybrat?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47204 21.10.2011 16:17

Ahoj potřebuju poradit. Je to asi hloupý dotaz,ale já v tom memám jasno. Můžu si vybrat porodnici, ve které budu rodit?? Můj gynekolog mi totiž do průkazky doplnil již všechny údaje o porodnici, která je ve stejném městě jako můj doktor, ale já bych přesto raději rodila ve městě jiném v jiné porodnici....je to možné?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8921.10.2011 16:20

    Je to na Tobě. U nás ve městě porodnici zrušili a ani do okresní jsem nejela. Je na Tobě, zda chceš v místě, nebo třeba přes půl republiky. Jen někde se musíš bohužel předem registrovat.

  • porodnici si určitě vybrat můžeš. To, že jsou v těhotenské průkazce napsány např. telefony na Tvou spádovou porodnici je, řekla bych, běžný postup-měla jsem to tak také. Dokonce při dalším těhotenství jsem měla u už narozeného dětěte, které se nenarodilo ve spádové porodnici napsánu porodnici, kde se narodilo, u toho, které se narodilo ve spádové n. nic (+samozřejmqě byla průkazka doplněná o kontakty na spádovou porodnici). Výběr na poskytovatele zdravotní služby je Tvé základní právo a ty jej můžeš využít.

  • V dnešní době není problém si vybrat porodnici dle tvé libosti. Jen v některých se musíš poměrně brzy registrovat, aby tě vzali. A taky pokud to bude porodnice trochu dál, tak si to musíš v době termínu porodu dobře zorganizovat. Jinak není problém a nikdo ti nemůže nakázat rodit tam či tam. ... jen ještě... kdyby sis k porodu volala sanitku, tak tě automaticky odvezou do té nejbližší porodnice.

  • porodnici si vybrat můžeš, ale může se ti stát, že když budou mít plno, pošlou tě do tvojí spádové

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist