Porodní plán a návštěva porodnice

Otázku položila: Bývalá uživatelka #162717 26.7.2016 9:15

Ahoj holky, mám dotaz. Jak jste to měly s porodním plánem a byly jste se předem podívat v porodnici? Jsem 25 týden a netuším, jestli mě k tomu vyzve gynekolog až na to bude vhodná doba nebo zda se o to musím zajímat sama. Všude čtu, že mít porodní plán je lepší a porodnice se má navštívit rozhodně už během těhotenství.

Děkuji všem, už mám jasno, vzor plánu mám a gynekolog mi řekl, že mě bude cca 3 týdny před porodem předávat do porodnice, takže budu mít čas si to tam prohlédnout a seznámit se s personálem. Řekla bych, že i oni sami se budou na plán ptát, když ho mají na svém webu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • gynekolog ti v mnoha případech nic moc neřekne, u nás jen v 37tt předává do porodnice - kam, to už záleží na ženě. tady se teda neregistruje, takže je v pohodě, kterou a kdy si žena vybere a taky zda se tam půjde podívat.
    co se porodního plánu týče - je to pěkná věc, ale je to i o personálu a o tom, kolik věcí si "navymýšlíš" že chceš nebo nechceš. mnohdy při první odchylce od plánu to skončí tak, že se "hodí" do koše a funguje se dle potřeby/standardů.

  • No já se registrovat byla a i na takovým dnu pro budoucí rodičky, jednodenní kurz to byl. A PA nám řekla, že porodní plány prostě rádi nemaj a stejně se budou chovat podle situace a ne podle plánu. Mě to přijde logický, sama nevím předem jak bude porod probíhat a věřím, že doktoři udělaj co bude v daný chvíli nejlepší. Já to chci hlavně přežít. :D

  • Porodni plan jsem si napsala a byl uplne zbytecny...respektovali to co jsem rekla, takze jsem ho ani davat nemusela.. Mela jsem ho jen jako zalohu v podstate pro partnera kdyby musel jednat za nas on... Porodni kurz jsem mela jeden (vlastni iniciativa nikdo to nenuti) a pri nem jsem si prosla odd i porodni saly.. Jestli chces,zajdi si na kurz do nemocnice ve ktere chces rodit a tam se na porodni plan zeptej jestli ma smysl ho psat..

  • Tak já jsem sice 11tt, ale jsem registrovaná v porodnici ve které chci rodit na těhotenské cvičení a předporodní kurzy, tak doufám, že mi tam PA vysvětlí ten porodní plán a taky je tam naplánované seznámení s personálem a porodním sálem :-) Zkus se podívat jestli třeba tvoje vybraná porodnice nemá něco podobného :-)

  • Musíte sama. Porodní plán - jak v které porodnici, jak u kterého lékaře...na některé to bohužel stále působí jak červený hadr na býka...>:-[
    Já se v porodnici byla podívat , ale nakonec měli v den porodu stop stav a rodila jsem jinde:-D.

  • gimi26.7.2016 10:14

    Vzory porodních plánů najdeš na netu. Návštěvu porodnice si musíš zajistit sama. Většinou má každá porodnice na svých stránkách jeden den vyhrazený na exkurze. Mě osobně návštěva a prohlídka nic nedala...

  • Mě daly plán když jsem začla chodit do nemocnice na první pásy :-) pak jsem homdala jen při příjmu když jsem šla rodit :-)

  • Martasek8926.7.2016 14:18

    Plan jsem si vytiskla z webovky porodnice. Byla jsem se tam podivat, ale rozhodne to neni nutnost. Plan jsem vzala az k porodu, kdy jsme to probrali a stejne toho byli plno jinak.

  • sisterrys26.7.2016 14:36

    Zajímat se musíš sama. Pokud si prvorodička není od věci navštívit kurz. Já byla jen na krátkodobém - dvě setkání, a bylo to super uklidnění. Součástí byla i prohlídka porodnice. Na tom kurzu se člověk dozvěděl, jaký má porodnice přístup, jakým stylem se tam rodí.
    Co se týče porodního plánu, v nemocnici, kde jsem rodila, mají jakýsi návod na stránkách a jsou zvyklý s plánem pracovat. Já jsem původně žádný nechtěla, měla jsem jen pár bodů, které jsem chtěla řešit na místě. Ale PA mi řekla, že je lepší to mít písemně. Myslím, že je dobré si zjistit, jak to v porodnici chodí a podle toho si sepsat porodní přání. Je blbost psát si tam třeba, že chci rodit ve stoje, když vím, že to ta daná porodnice neumožňuje. A vždy je dobré počítat s tím, že při komplikacích nebude možné přání splnit a dát personálu vědět, že s tímto počítáš. Já chtěla rodit s PA, obejít se bez nástřihu, manžela na sále a 100% bonding, jen ten mi umožněn nebyl, protože malý nebrečel.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 500 odpovědí a 409 698 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist