Porod - Pomoc

Otázku položila: Anonymní uživatelka #396949 28.12.2018 21:20

Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat jsem v 30 tt a chtěl jsem se zeptat jestli náhodou nevíte co je to nastrih (já vím že si teď říkáte jo jsem úplně blbá 😂) ale opravdu se bojim nastrih? A čeho 😂 fakt pomoc 😂

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Nástřih nebo-li episiotomie je zákrok, který se provádí u žen, které mají problém s tím, aby dítě prošlo jejich poševním vchodem. V případě, že průměr hlavičky dítěte je natolik velký, nebo pružnost hráze natolik malá, že dítě nedokáže projít poševním vchodem. Mnohdy lékaři nadužíván a často udělám zcela rutinně bez nutnosti. Lékař při poslední době porodní, kterou je tlačení počká na kontrakci a v jejím průběhu nůžkami rozstřihne prostor mezi pochvou a konečníkem tzv. hráz. Je to prevence natrhnutí, jelikož střih bývá rovný a lépe se šije, než když se žena přirozeně natrhne a tato tržná rána jde pak často cestou nejmenšího odporu až do prostoru konečníku a špatně se šije, hojí a dělá problémy při vyprazdňování. Stříhá se většinou tak, aby střižná rána nezasahovala do konečníku. Vlastně se tím zvětší otvor poševního vchodu. Lze se tomu ale zcela vyhnout a nastřižení nemusí být třeba. Pokud je však provedeno správně v době kontrakce, údajně ho rodička necítí. Nevím, nikdy jsem nerodila.

  • A že pod dotazem,, skleníkové dítě,, píšeš, že máš 3 děti. A teď nevíš co je nastrih? Zajímavé...

  • stupidiack28.12.2018 22:20

    Přesně tak, stačí se podívat na internet. :-) Já jsem rodila a za mě to je jenom malé štípnutí. :-)

  • zakewka28.12.2018 22:41

    Lepsi je se nestresovat. Ja rodila bez poraneni az na malicky skrabanec. Takze bat se dopredu je podle me nesmysl..;-) ale je fakt, ze ja netlacila na povel. Pockala jsem si az si telo reklo samo. Proste jsem vypla a poslouchala instinkt.

  • Hezky to popsala výše. Já nástřih měla, a vůbec jsem o tom nevěděla co se týká bolesti. Takže obavy stranou, to je to poslední co v té době ucítíš ;-) po zhojení je to jakby si nikdy nic takového neměla.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 228 otázek, kterým se dostalo 271 605 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist