Pomůže mi u příjmaček z psychologie certifikát C1 z angličtiny?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #374406 18.10.2017 15:06

Ahoj holky. Jsem ve třeťáku a tenhle rok jsem začala chodit na přípravné kurzy pro Cambridge zkoušky úrovně C1 z angličtiny, která je ale opravdu dost těžká (úroveň C2 už je rodilý mluvčí), takže to vyžaduje opravdu hodně práce, úsilí a hlavně času, abych tu zkoušku vůbec udělala. Jenže já toho mám poslední dobou opravdu hrozně moc - ve škole je to teď s učením fakt peklo a hlavně jsem si na 100% jistá že chci jít studovat psychologii, takže moje priorita je samo studium psychologie a příprava na příjmačky na VŠ (na gymplu nás na tohle nepřipravěj). Tak by mě zajímalo jestli myslíte že to má cenu drtit se na C1, když kvůli tomu přijdu o čas který bych mohla strávit učením psychologie (která je pro mě jak už jsem řekla prioritní)? Nebo jestli myslíte že když u příjmaček předložim certifikát C1, že mě to nějak zvýhodní, i když psychologie nemá s jazykama nic společného? Jde mi o to jestli se mám teď vykašlat na C1 a věnovat se přípravě na příjmačky (a C1 si udělat třeba až budu přijata na škole) nebo jestli by mi i ten certifikát nějak u příjmaček pomohl/bodově mě zvýhodnil... Děkuju za každý názor :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy18.10.2017 15:56

    Zaměřila bych se na předměty, že kterých budeš skládat přijímací zkoušky. Angličtina je velké plus, ale pokud není na přijímačky potřeba, odložila bych certifikát na později.

  • Upřímně, studovat psychologii chce dneska kdekdo, proto je tak obtížné se tam dostat, ale uplatnění absolventů je malé. Naopak certifikát C1 ti hledání práce dost usnadní, spousta firem je dnes mezinárodních a angličtina je tam nezbytná. Vysoká škola tě má primárně připravit na budoucí povolání, proto bych se zaměřila na jistotu v tomto směru, tedy certifikát C1.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 148 otázek, kterým se dostalo 271 328 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist