Pomoc

Otázku položila: Anonymní uživatelka #393156 21.5.2018 16:22

Dobrý den,je mi 14,15 mi bude až po prázdninách a ráda bych zde poprosila o pomoc,jmenuji se andrea..mám staršího přítele který již dosáhl plnoletosti..panna nejsem,ne jeho vinnou,ale vzhledem k této situaci už jsme si s tím nějak hlavu nelamali a prostě po nějaké době vztahu jsme spolu spát začali..tento měsíc už týden zpoždění menses,delší dobu křeče v podbřišku a nevolnost a bolest prsou..oba dva jsme už opravdu v háji a tak přemýšlíme nad tím,jak případné těhotenství zvládnout..vím že je to vše špatně,ale stalo se a ja zde pouze žádám o radu..pokud by bylo očividné,že přítel by byl schopen se o dítě vlastně jako jediný postarat a finančně zajistit,je nějaká možnost že by se nedostal do vězení a třeba pod dohledem socialky svojí otcovskou úlohu plnit? Prosím moc o radu a co s tím kdyžtak dál..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • nenervujte se a ze všeho nejdřív si udělej test. Dost pravděpodobně to bude jen z nervů nebo tak něco. pokud bys byla opravdu těhotná... no tak to bude malér. Dobře si rozmysli, jestli dítě opravdu ve 14 (15) letech chceš, bude to fakt náročný po všech stránkách a i on si musí být jistý, že do toho půjde s tebou. No a pak bych na tvém místě prostě do nekonečna zapírala, že on je otcem dítěte, pokud nikdo neví, že spolu chodíte, tak to ani nikomu neříkej. o prázdninách třeba začni předstírat, že jste se zrovna poznali když už jsi samozřejmě byla těhotná a on chce dítě vychovávat s tebou jako by byl otec. Přiznat to můžeš třeba až po 18. narozeninách. Ale jestli ho nechají vychovávat dítě, o tom bohužel dost silně pochybuju :( Zkusila bych se obrátit na právníka jestli nezná možnost, jak z toho ven.

    Jinak teda je ti 14 a půl, jak říkáš nějakou dobu už spolu chodíte, a přesto jsi panna nebyla.. to mi vychází, že jsi o to přišla tak ve 13... no nic, nebudu moralizovat, jen držím palce ať to dobře dopadne a zkuste se zamyslet nad ochranou...

  • - ms v tomhle věku může být nepravidelná,
    - udělej si test a pak případně plas,
    - je jedno, či "vinou" si o to přišla, pořád to není 15 a přítel může být trestné stíhaný,
    - za sex s nezletilou můžeš dostat i podmínku. Záleží na polehcujicich a pritezujicich okolnostech
    - do rodného listu otce rozhodně uved. Ona láska může vyprchat a pak z něj neodstanes ani korunu
    - pokud nemáte spolehlivou ochranu, tak ji začněte používat
    Fakt, nevím, kam spechas. A proc:-o

  • Tak zaprvé to chce asi těhotenský test, ne? Zpoždění může být i z nervů. Týden zpoždění není u žen nic neobvyklého. Až potom řešte tyto věci.
    Co se týká vězení, tak myslím, že jednodušší by bylo neuvést otce dítěte, aby nebyl trestně stíhaný. O dítě se můžete potom starat spolu a časem může zažádat o zapsání do rodného listu, třeba až ti bude 18.

  • V tomhle věku mi menstruace chodila, jak se jí chtělo. Týden netýden. Jednou 14 dní, pak zase 30. ;) Můžeš to mít i ze stresu. Jinak holky ti tu už poradily dostatečně. V první řadě si udělej těhotenskej test, pokud bys byla těhotná, už to tam bude vidět.

  • Holky už ti tu poradili tak je určitě poslechni. Ale pořád mi vrtá hlavou..proč s tím tak spěcháte? To je v dnešní době nějaká moda, že se musíte se svým klukem vyspat co nejdříve? Mě samotné je 15 a kluka nemám :D musím říct že bez kluka mi je mnohem lépe. Ani nevím jestli ho chci ( možná tak kdyby to byl nějakej pěknej asiat :P tak to bych možná brala)..a děti..na ty se nemůžu skoro ani podívat. Je krásné žít si volně a bezstarostně tak nevím kam spěcháte :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 702 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist