Polycystické vaječníky - zkušenost? jak jste otěhotněly?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #177240 17.8.2017 8:07

Ahoj holky, vím že je tady hodně dotazů, ale chtěla bych se zeptat těch co mají polycystické vaj., co vám pomohlo k těhu, jak dlouho jste se snažili?? už je to rok, vím že máme čas, ale mně neskutečně tikají biologické hodiny, když jsem s malými dětmi, uplně je mi do breku, jinak jsem ok...ale furt se mi zdá o mimi, nebo že jsem těhu, ale neberu si to takto k srdci, že bych se stresovala..nebo spíš o tom nevím, možná vnitřně.. jinak jsem měla dlouhé cykly (50-60dní) a pomocí gynexu jsem se srovnala na normál 28-30dní... jeden jediný úspěch, ale ovulaci nejspíš nemám?? nebo můžu mít MS když nemám ovulku? dřív jsem ji cítila, ale od operace vaječníku 2015 ne.... :-/ bojím se hormonů, od září mám nastoupit na léčbu, protože je to rok snažení, ale nejradši bych se tomu vyhla, po hormonech na spravení cyklu jsem nabrala 15kg...HOLKY HEEEELP!

  • 20.03.2019 20:10:31 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Snazeni o prvni dite tri roky...nepomohlo nic z leku a az po drillingu ovarii jsem druhy mesic otehotnela..ted se snazime o druhe dva a pul roku-leky,drilling,ivf zatim nic-jen teda nekolik biochemickych tehu..vse zalezi v jak silne forme pcos je..

  • Ahoj, tak ymám pravděpodobně PCOS, zatím teda těhotná nejsem. Mě radili Nosifol, brala jsem ho krátce, nemůžu tedy účinky soudit. Nicméně - super, že se Ti takto zlepšil cyklus - a ms bez ovulace být může - radila bych Ti měřit bt + dělat ovulační testy a aspoň tu ovu vysledovat... Ale je pravda, že ani to není záruka - nicméně můžeš chodit k dr na folikulometrii a ten utz ovu zjistí :)
    Ještě vím, že nadváha je při PCOS velmi na škodu (neříkám, že ji máš, ale píšeš o těch 15 kg...)
    A řekla bych, že nemusíš hned na hormony... tu folikulometrii bych doporučila, pak horm. profil, spermiogram partnera...a až pak MOŽNÁ můžou přijit hormony...ale nemusí, nebudeš- li chtít
    Držím palce!

  • Petrakim17.8.2017 8:19

    Některým holkam v mém okolí pomohla hormonalni joga.prostě cviky stimulující celý endokrinni systém.buď to stimulujes umělými hormony nebo cvičením a speciálním dýcháním.

  • Taky mám PCOS. Snažili jsme se tři roky, docházeli jsme i do CARU, podstoupila jsem hormonální léčbu, inseminace, čekala mě laparoskopie a pak IVF. Ale nějak se mi do toho nechtělo. Změnila jsem životní styl, začala jsem zdravě jíst, hodně sportovat, zhubla jsem pár kilo. Manžel se přidal taky. A zadařilo se přirozeně. :-D

  • Ahojky. Já nemám asi tak výrazné PCOS. Cykly cca 35 dní... Poprvé jsem otěhotněla asi po 3 měsících, po tom co jsem začala brát Inofolic. Bohužel nepovedlo se, srdíčko nezačalo bít... podruhé opět hned po předepsané pauze od dr. Tentokrát přestalo srdíčko bít v 9.týdnu. Takže teď běháme po dr. proč nemůžu mimi donosit. Ale s otěhotněním problém nebyl. Nevím zda je to pouze tím Inofolicem, ale rozhodně pokračuji v braní a doufám, že brzy přijdeme na to, čím to je a že se zase zadaří s lepším koncem. Beru 1 sáček denně.

  • petulinkaa1317.8.2017 15:19

    Prvni 5 let,druhe 2 roky,co zarucene u me pomohlo? Smirila jsem se s tim,ze holt mit deti nebudu a zhubla jsem,hubnuti mi nakoplo vse,cyklus,ovulaci a brzke otehotneni,zadny leky ani nic prirodniho nepomohlo,jen tuk dolu :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 504 odpovědí a 409 703 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist