Poloha na zadech ci na boku?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19443 14.3.2011 7:18

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat jestli nevadi, kdyz nechavam moje novorozenatko casteji lezet na boku nez na zadickach. jestli to nijak neublizi pateri. Ono totiz kdyz lezi na zadech, tak se moc krouti a trapi ji brisko, ale jakmile jo prevratim na bok, tak se uklidni a usne :) diky za odpovedi ;)

holky diky za nazory. co jsem doma tak kojim vleže, takze pravidelne stridame na kterem bocku lezi :) tak ma hlavicku zatim peknou :) az bude vzhuru zkusim ji polozit na to brisko (to muzu i po kojeni? neudela ji to v brisku burg? asi bych mela pockat az nejakou dobu po jidle, vidte), ale jsem zvedava...treba na ublinkavani nema rada, kdyz si ji opru o rameno. temer vzdy mi zacne brecet :)

Odpovědi správkyň témat

  • Ahojky, pro novorozeně je poloha na boku mnohem lepší i vzhledem k ublinkávání a jak píšeš i na bříško je to mnohem lepší. Kdybys chtěla dát miminko na zádíčka, tak je dobrý udělat takový pelíšek, aby mělo nožičky pokrčené víc k bříšku.
    Jak píšou holky, určitě mimí otáčej :-) Pokud bude mimi zrovna aktivní, můžeš ho dát i na bříško- nenechávej ho tak ale spinkat, v nemocnici nám miminka spala normálně na bříšku, ale nedoporučuje se to. A ptala jsem se i rehabilitační sestřičky a řekla, že na bříško jedině miminko bdělé, aby si cvičilo zádíčka. I na prdíky to pomáhá..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Moje dětičky spaly a ležely první měsíce jen na bocích. Doporučila nám to naše dětská doktorka. Každý den jsem střídala jiný bok, aby neměly šišaté hlavičky.

  • Můj synek spával také na boku. Měl to jednak rád a jednak mi to doporučila i dětská lékařka. Jen malou pravidelně otáčej, aby neměla spláclou hlavičku z jedné strany :o) Doktorka mi doporučila malého po každém kojení otočit, což jsem dělala a má hlavičku jako ze žurnálu.

  • Ahojky,
    já také první dítko měla na bocích a to až do 3 měsíce, než s sebou přestala škubat, tedy hlavně s ručičkama a přestalo jí to budit. U druhého dítka je to úplně jiné, od příchodu z porodnice spí na zádech a taky je to ok. Takže určo tim nic nepokazíš, jen opravdu měň strany a bude to v poho. Nevim nic o tom, že by to mělo nějaký negativní vliv na páteř, my teda zatim žádný problém nemáme. :-)

  • Bumíku, dodatečně gratuluji k miminku. Koukala jsem v pokecu na fotky, roztomiloučké :) Dokonce na spaní pro miminko na boku prodávají takový speciální polštářky, kterými ho jakoby zapřeš a šoupneš ho mezi ně a oni mu pomáhají držet polohu na bočíku. Já se teprve na porod připravuju, ale povídala jsem si o tom s kamarádkou, porodní asistentkou a říkala mi, že to mají děti dost často ráději spaní na boku. Že oni jsou ale radši, když v prvních měsících - kvůli syndromu náhlého úmrtí kojence - spinkají na tvrdším podkladu a na zádech, ale důvod neznám...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 225 otázek, kterým se dostalo 271 595 odpovědí a 409 751 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist