Poloha miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35934 24.1.2012 9:15

Ahoj holky, byla jsem na UZ a miminko bylo v příčné poloze, což není úplně dobré. Podotýkám, že jsem 17. týden. Může se miminko ještě přetočit hlavičkou dolů? Jinak bych musela pak rodit císařem. Já jsem byla taky v takové poloze, když jsem se narodila:-( A kamarádka mi říkala, že v tomto týdnu měla mimčo taky příčně a už tak zůstalo. Nemáte s tím některá zkušenosti?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, podle mě je ještě moc brzo na to soudit, jestli když bude miminko v té nebo té poloze, jestli bude bezproblémový porod nebo ne, vždyť je to ještě cvrček ;-) Já jsem teď v 26.tt a malá mi v bříšku dělá pořád kotrmelce a mění polohu co chvilku a to už má určitě těch 30-35 cm :-) Rozhodně si s tím nedělej teď starosti, horší by bylo, kdybys byla např ve 32.tt a mimi bylo koncem pánevním, to už myslím stojí za nějaké to strachování ;-)

  • Já měla malého ve 30tt hlavičkou dolů a v 32tt nahoru. Teď jsem 36tt a už je hlavičkou dolů a klesl, takže se snad už neotočí. Myslím si, že je velmi brzo na to mít strach, je ještě přiliš maličký a bude se ti ještě hodně točit :-))

  • kamarádka měla ještě v 36tt mimčo hlavičkou nahoru a do porodu se malá přetočila správně - hlavičkou dolů. takže nic není nemožné :-) hodně štěstí.

  • Martasek8924.1.2012 9:19

    Já tuhle zkušenost nemám, ale pořád tam má mimi povíc místa, takže může řádit :) Moje malá byla nějakou dobu zadečkem dolů a taky se pak otočila. Na otáčení se doporučuje cvičit kočičí hřbet, ale nevím, zda to pomůže i na příčnou polohu ...

  • já měla malou příčně ve 20tt ateď jí cítím že je hlavou dólů ale taky se to stále mění a moje první dcera se otočila ve 28tt :-). Definitivní polohu by měl zaujmout v do toho 30tt a potom se taky může stát že se otočí zaleží kolik bude mít místa. A nemusíš hned jít císařem pokud si nebudeš přát ale musíš být dostatečně široká a mimi musí mít správné rozměry hlavičky aby si dr. byli jisti že to nebude tak těžký, ale je to samozdřejmě nebezpečné, ale to je v podstatě i norm. porod

  • to je v pořádku, mimi se přetáčí až kolem 28tt a někdy i později, te´d má ješte dost místa a tak si hoví pěkně v měkkoučku, tohle zatím vůbec neřeš:-D;-)

  • ahojky ja mela maleho zase koncem panevnim asi az do sedmeho mesice a otocil se a ja rodila normalne hlavickou,podle me je jeste moc brzy na zavery

  • Na to je opravdu ještě hodně brzy, já jsem 32tt a teď se mi prcek otočil během pár dní několikrát. Nejdřív ležel hlavičkou, dolu, pak si lehl na příč a dnes na ultrazvuku je zase zadečkem dolů. Ničeho se neboj, ještě se mockrát bude točit a vrtět :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist