Pohyby

Otázku položila: Martasek89 21.2.2011 10:21

Hodně se ve mně hýbe mimi, což je jistě dobře :), ale jak se říkává, že když se hodně hýbe, nebo hodně kope - Bude to kluk. Jistě jsou to jen pověry a četnost pohybů je stejná, nebo bývají kluci v tomto více aktivní ? :D A v souvislosti s pohyby vím, že časem mohou přinášet bolesti žeber, jak mimi hodně kope, ale může to mít vliv i na křeče v žaludku ? Občas mám takový nepříjemný pocit právě kolem žaludku, zkrátka v oblasti hrudníku a jednou mě to "bolelo" celý den. Jsou na to nějaké pomůcky, jak to během toho zrušit ? Třeba obklady, čaje, nějaké jídlo, ... Nebo si zkrátka lehnout a počkat, až to odezní ? Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já myslím, že to jsou pověry :-). Moje kamarádka má první holčičku, která byla šíleně živá, teď čeká kluka a ten je zase lenoch, prej ho skoro necítí. Já bych podle toho musela čekat Klapzubovu jedenáctku, mám tam velmi živo a to jsem teprve v 19. týdnu. Sama jsem zvědavá, kdo mě to tam okopává. S tím žaludkem ti neporadím, to zatím naštěstí nemám, snad nějaká zkušená mamča poradí.

  • Na pověry bych nevěřila, já zase naopak slyšela, že kluci jsou lenoši a holky jsou aktivní. U mě by to platilo,protože já mám pořádnou komediantku :)) A nejradši se předvádí na ultrazvuku a odmítá se nechat změřit :) Ale nikdy bych podle babských pověr nevěřila a neurčovala pohlaví. To je jako s tvarem bříška. Špička se říká, že je kluk a rozvalené bříško do všech stran zase holka. A já mám špičku jak vyšitou a je to 100% holka :) Je moc hezké cítit pohyby, ale nemusely by být v 23 hod., když usínám a nemusela by mě vykopávat z postele v 6 ráno :DDD

  • Tak já mám dva kluky a oba byli hodní, nekopali moc ani jeden, sem tam zavrtěli, nebo si protáhli nožičky a ručičky...takže bych na pověry taky moc nedala, jinak nejvíc se asi vrtěli když já šla spát, ale to je celkem normální. S tím žaludkem neporadím, jednak si ovědom, že ti rostoucí mimi vytlačuje orgány směrem nahoru a stlačuje je, někomu to nevadí, někdo to vnímá hodně a mě třeba se spíš špatně dýchalo, než že bych měla tyto potíže, ale mamina mi říkala, že když čekala brášku, tak ji kolikrát kopl tak, až se pozvracela...je to prostě mimi od mimi. Jinak ani nevěř na to, že pokud je mimi aktivní v noci, bude i pak venku z bříška, mě právě nejvíc zlobili v noci a po narození oba spali v noci jak méďové a spí dodnes, jde jen o to, jak ji postupně a nenásilně nastavíš režim, děti milují rituály a stereotyp, když jim ho držíš, jsou spokojené a v pohodě....tak zlomte vaz!

  • tak u nas se rika opak, ze kluci jsou lenivi a holky divosky ;) a ja bych mela mit holcicku a je fakt, ze to je takove sidlo :D a zadne zklidneni nic, kope 24 hodin denne a obcas pekne bolestive. no a o ultrazvuku a KTG vubec nemluvim. to se neda zachytit :D

  • Ahojky..tak u mě se mladej ted naučil hybat v noci..přes den je pěkně ukolébanej a v noci dělá bugr..takže začínám být nevyspalá už ted a to mám do porodu ještě 8 týdnů :-)..Jinak se mi občas stalo, že mě pěkně nakopl do žaludku a pak jsem vyhodila snad i to, co jsem ještě nesnědla, ale ted už se to lepší - má tam méně místa, tak se z většiny jen převaluje.

  • No jinak ta pověra je obráceně:-D kluci jsou líní a holčičky aktivní.. a můžu potvrdit.. čekám chlapečeka a je hodnoučkej

  • petulinkaa1321.2.2011 11:49

    O me taky mamina řikala,že jsem kopala jako blázen,že si řikala,že snad porodí fotbalistu no a jsem z toho jááá - holka :-)) takže nemusí to být kluk :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist