Pohlavi miminka / jmeno pro kluka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24582 6.6.2011 9:22

Ahoj holky! Mam na vas dve takove spise anketni otazky:
1. Nechate/nechali jste si rict pohlavi miminka? Ja nad tim stale premyslim. Od zacatku jsem si byla jista, ze to nechci vedet a ze se nachame prekvapit, ale ted tak nejak premyslim, ze pokud to budeme vedet uz ted v tehotenstvi, stava se miminko takovym konkretnejsim clovekem - muzeme mu rikat jmenem, muzeme si zvykat na ten fakt, ze to bude holcicka nebo chlapecek, proste na to mame vice casu. Manzel si strasne preje holcicku a ja se bojim, aby nebyl zklamany, pokud to bude kluk. (Samozrejme rika, ze zklamany nebude, ze chce hlavne zdrave mimi, no ja nevim...)
2. Jaka se vam libi klucici jmena? Musi byt mezinarodni, bez hacku a carek. Holcicich jmen bych mela nejmene 10, ale klucici me napadlo jenom jedno, ale neni to 100% ono...
Tesim se na vase odpovedi:).
Marketa

Moc vam vsem dekuju za odpovedi. Momentalne si rikam, ze se nechame prekvapit, tak uvidim, jestli to vydrzime. Moje mama take rika, ze se nic nevyrovna tomu prekvapeni po porodu.

Odpovědi správkyň témat

  • lulatko6.6.2011 10:02

    Je krásné, když se někdo vydrží po pohlaví miminka nepídit. Já jsem na to příliš zvědavá, takže jsem nevydržela a zeptala se. :))) Ono v podstatě jsem se ptát ani nemusela, protože to bylo na UZ natolik zřejmé, že jsme to poznali ještě předtím, než se nás dr. zeptal, jestli to chceme vědět. I to se může stát. :) Jinak znát pohlaví má jednu výhodu - stačí se pak "handrkovat" s partnerem již pouze o jedno jméno. :) Jinak v principu souhlasím se ZdenkaN - občas je otravné, jak všichni kolem útočí, jestlipak už člověk zná pohlaví dítěte. Je na partnerech, komu všemu to nakonec řeknou. A jméno, ačkoliv jsme ho měli vybráno, jsme sdělili až po porodu. Každému se líbí něco jiného a mám "nejradši", když se cizí lidi vyjádřují k tomu, jak "strašné" jméno jste vybrali... Nebo každý v rodině od budoucích prarodičů až po pratetičky mají potřebu prosazovat nějaké jméno; měla by to být vyloženě výsada rodičů.
    Jinak k tomu mezinárodnímu jménu: musí být nutně bez háčků, nebo by stačilo jméno, které má obdobu v jiných jazycích? Tím by se Ti výběr možná rozšířil (Matěj, Filip, Tomáš, Tobiáš, Tadeáš, Ondřej; jinak třeba Martin, Michael, Robert, Patrik).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • První dítě jsme nechtěli vědět a bylo to moc krásné, když mi všichni říkali, že budu mít kluka a pak z bříška vyskočila holčička. Manžel to chvíli rozdýchával, ale bylo to krásné překvapení a na sále na mne Dr. koukal, že se ptám co to je. Druhé těhotenství jsem si to nechali říci, ale věděla jsem to jen já, manžel a naše malá. Všem říkala, že budeme mít Denisku a mi dělali, jako že o ničem nevíme a bylo opět krásné překvapení pro všechny, že se nám narodila holčička.

    Dneska si všichni nechávají říči co to bude a už od poloviny těhotenství se ví, že tu bude kluk/holka a pak se zveřejní jména a už se jen čeká, kdy to mamina vyprdne. Už je pryč taková ta spekulace a co se jim to narodí. Možná jsem v tomto trošku staromódní, ale líbí se mi ta nevědomost.

  • Nevez hlavu,, Ja jsem sice jeste snazilka ale pritel si preje chlapecka a kdyz mu reknu ze treba bude holcicka tak rekne hlavne at je to zdravoucke miminko :) proste chlapy jsou chlapy :) bude urcite moc stastny jak za chlapecka tak i za holcicku....
    No a Ty jmena: me se treba osobne libi pro klucika Michael, Kristian, Samuel, a Mikulas
    Holcici jmena mame uz vymyslene a rozhodujeme se mezi dvema Anicka a Karolinka
    Tak uvidime, kdy nam cap nebo vrana prinesou mimiska snad uz brzo :)
    Preju hodne stesticka a zdravii

  • já jsem od začátku věděla, že to bude kluk, takže na UTZ ve 20.týdnu mi to jenom potvrdili:-) My máme pro chlapečka vybrané jméno Michael, a hodne se mi líbí Samuel

  • Moje sestra, když čekala první dítě, bylo to neskutečné. Oni věděli, co to bude, ale nikomu to neřekli a my jsme pořád přemýšleli, vsázeli se. :D:D Bylo to fajn, být napnutí, zvědaví, nedočkaví. :)) Byl to kluk - Michal. Když byla těhotná po druhé, tak to taky neřekli. Opět to samé a zas je to kluk - Tomáš. :))
    Můj přítel chce kluka i holku, takže je to asi fuk, ale taky jsem pro, aby to bylo překvapení pro všechny. :) V dnešní době je už jedno, jakou barvu má oblečení, možná tedy ze začátku ne, ale pak ano, naši kluci nosí všechny barvy a ten starší miluje žlutou a červenou, takže nějaké řešení "holčičích a klučičích" barev bych neřešila (ikdyž já nemám ráda růžovou, takže bych svou dceru nehalila do "cukrové vaty" :). Kočárky jsou krásné a dají se sehnat pěkné a neutrální barvy, což si myslím, že je výhoda, třeba pro další děti, kdy jsou jiná pohlaví. :)
    A jestli jednou budu mít chlapečka, bude se jmenovat Pavel, pokud holčičku, pak Andrea. :))

  • Ahoj, nechala jsem se překvapit 3* a myslím, že je to nejlepší lék na to, když si někdo přeje konkrétní pohlaví-po porodu už si myslím nemusíš vyrovnávat s tím, že je to tak, či tak, ale po porodu jste prostě unešení tím drobounkým a dokonalým stvořeníčkem-nezávisle na pohlaví. Jinak mám ráda překvapení a líbilo se mi uvažovat, co to asi bude a představovat si ty různé varianty. Také, když nevíte, co to bude, můžete se snadno domluvit, že ty vybereš jméno pro holčičku a partner třeba pro kluka a nemusíte se hádat, příroda pak rozhodne za Vás. Mimochodem třeba ten Michal-Michael (Míša) je moc krásné jméno.

    Navíc ty nejmenší věcičky a různé pomůcky je opravdu výhodnější volit v neutrálních barvách a když tak po porodu se pak nechat obdarovat nebo si udělat radost a koupit něco i pro ono pohlaví..Ony se ty věcičky moc neobnosí, dítě z toho rychle vyroste a takřka nové je pak můžeš schovat pro případného sourozence, který může být opačného pohlaví...Mě se třeba miminko líbí v bílém, případně krémovém, určitě je na výběr i v neutrálních barvách.

    Držím palce, abyste to vydrželi, ten pocit po porodu je umocněný tím odhalením překvapením-je to nepopsatelné.

  • Martasek896.6.2011 10:41

    Ahoj, my s manželem jsme byli rozhodnutí hned od začátku, že pohlaví vědět nechceme ;-) Takže to ví i všichni okolo - i když bohužel někteří lidé nám to nevěří, že to zkrátka jen nechceme říct, ale opravdu čekáme na to překvápko ;) Přejeme si holčičku, i obě babičky by chtěly holčičku, ale když bude kluk, zklamaní nebudeme. Možná jen trošičku :-) Ale opravdu to stojí za to si počkat. Taťka pořád říká, že to bude prostě holka a jelikož máme vybrané jméno Michelle - babičkám se to moc nelíbí, ale nic nenadělají :D, já obvykle říkám prcek - raději :), taťka říká bříšku Michelle, takže mu stále říkám, že jestli vyleze kluk, budu se smát :D A kdyby to ten klučík byl, bude to Matěj :)

  • Ahoj, u 1. mimča jsme si to nechali potvrdit, to co jsme viděli, a 2. jsme se nechali překvapit. Jak píšeš, u 1. jsme mimi oslovovali už v bříšku, chystali konkrétní věci - barvy, pokoj...
    U 2. to nebylo tak osobní, ale ten pocit očekávání... nepopsatelný, to spekulování, jména... bylo to hezky...

  • no tak já jsem byla dnes na ultrazvuku, jsem teprve v 11.týdnu, takže mě nenapadlo, že by mi doktorka už řekla pohlaví. poslední dobou jsem si říkala, že se možná nechám také překvapit až do porodu, ale paní doktorka mě předběhla. povídá a já už vidím i asi pohlaví :-) no takže to by si domyslel každý že už co to asi bude :-)) no ale říkala, že je to ještě brzy, takže a´t to zatím neberu moc vážně, že je to tak na 50%, což by bylo i kdyby mi to neřekla že jo :-)) . je fakt,že klučičích jmen se mi také líbí míň než holčičích. zatím vede asi Denýsek :-) postrach :-)

  • Ahoj, my jsme si taky nenechali říct a rozhodně to neznamená, že bychom se těšili méně. Od začátku mrňouskovi říkáme jménem, které je pravda klučičí (a rozhodně to není jméno, které bychom pro miminko vybrali, je to prostě jen a jen pracovní název), ale všichni si na to zvykli ještě v době, kdy se to ani poznat nedalo. Pravda je, že s pokročilejším těhu už začínám mít malinko zábrany toto jméno používat, s větším bříškem a pohyby atd. už to celé nabývá reálnější kontury a kdyby to byla holčička, tak aby jí to nebylo líto. Prostě konkrétní človíček to je i bez toho, aniž bychom věděli, co má mezi nožičkama, na tom to vůbec nezáleží :-)
    A co se týče výbavičky, tak to už bych vůbec neřešila. Pokojíček, kočárek a vše ostatní pořizujeme neutrální. A minimálně u těch drahých věcí bychom to dělali, i kdybychom pohlaví věděli, přeci jen bychom je rádi využili potom i pro druhé.

  • Já být těhotná, tak bych určitě chtěla vědět co to je :) Ale řekla bych to jen tatínkovi dítěte, pro ostatní by to bylo překvapení :) Abych věděla, jakou nakoupit výbavičku atd. ... a pokud jde o jména, tak já bych dítě - chlapečka pojmenovala asi Adam, Jakub nebo Štěpán :) a možná Richard :)

  • já od začátku tušila, že to bude můj vysněný kluk a nechala jsem si to jen potvrdit. Mám Jakuba. Další dítě už si říct nenechám, už mi to bude jedno, jaké pohlaví to bude. Toužila jsem po synovi a toho mám.

  • Ahojky, my si pohlaví určitě říct necháme, ale spíše jen pro to oslovování a kvůli zvědavosti :-) Myslím si, že to bude chlapeček, ale třeba budeme překvapení. Ale jinak bych ráda obojí :-) Výbavičku budu mít skoro celou po sestře, těm se narodila před rokem a půl holčička, ale kočárek je černo oranžový, takže se dá použít pro obojí :-)
    Jinak jména máme rozdělené, pro holčičku vybírám já - Julinka a když to bude chlapeček, tak to vybere přítel, tak to se nechám překvapit :-)

  • Také obdivuji ty, které si na pohlaví miminka počkají jako na překvapení :-) U našeho prvního těhu, jem to vědět chtěla, tak jsem si to říci nechala, ale aby to bylo překvapení alespoň pro ostatní, tak sem to nikomu jinému neřekla. A byl to kluk - Marek. Nyní jsem ve 32 tt, pohlaví jsem si říci nechala a ví to i okolí :-) zase to vypadá na chlapce. A na jménu sme se zatím moc nedohodli, ale v kurzu jsou nejpravděpodobněji: Jakub nebo David,

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist