Podvodné a vyhrožující maily

Otázku položila: Anonymní uživatelka #333985 29.5.2020 23:04

Ahoj, měla bych dotaz mimo ženské věci a tudíž na podvodné maily. Nejsem sice naivní a když i někdo napíše at pošlu 650Euro na nějaký účet, tak to automaticky neudělám. Ale stejně se mnou trochu hrklo, když mi dnes přišel mail, že se mi někdo dostal do účtů a má ke všemu přístup a že jsem k viru přišla na pornografické stránce... Ono totiž co si budeme, občas tam zavítám :D Ale i tak, v člověku to zamrazí, když vám někdo vyhrožuje, že vás sleduje přes kameru v notebooku a pokud mu do 48 odin nevyhovíte, napadne vaše účty.

Plánuju mail ignorovat, ale chtěla jsem se zeptat, máte s tím někdo špatnou zkušenost? Jde to třeba někde nějak nahlásit? Není to poprvé, co mi něco podobného přišlo a já si jen říkám, kde na mě ten mail berou.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ani nevis kde vsude mail uvadis a ruzne firmy kde maji tve osobni udaje můžou takovy kontakt prodat dal treti strane (proto treba ctu podminky pri nakupu na netu ci jakékoliv registraci :-D). Vim jak ti je, taky mi takove veci nekdy chodily, ale vtip byl v tom ze i na pracovni mail :-D.
    Vylozene spatnou zkusenost s tim bohudiky nemam a doufam ze mit nebudu, vzdy jsem to ignorovala, ale treba kameru na notebooku a manzel i predni kameru na telefonu mame zalepenou.

  • terryk30.5.2020 7:27

    Zrovna tenhle mail chodí lidem už asi půl roku. Akorát mně pořád nic :-D myslím, že ignor většinou bohatě stačí.

  • Přes několika týdny jsem se tu ptala na to samé. Mail letěl do spamu. A vůbec nic se nestalo a výhrůžky se nevyplnily.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 198 otázek, kterým se dostalo 271 491 odpovědí a 409 685 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist