Podpora inteligence miminka v těhu

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 9.3.2011 9:45

Ahoj maminky,

co jste slyšely o tom, že je možné ovlivnit inteligenční vývoj miminka v bříšku ? Já jsem se zatím doslechla, že tomu napomáhá hudba od Mozarta, ale určitě je toho víc. Děkuji za každý tip :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Určitě neublíží, tam jde spíše o uklidnění plodu (nebo dítěte po narození). Koneckonců klasická hudba má pozitivní účinky na všechny. A co se týká interpreta, myslím, že je to dost jedno, protože většina odborníků na prenatální vývoj takovýto vliv na inteligenci, tvořivost nebo pozdější vývoj nemůže potvrdit. A takové ty debaty jestli Mozart nebo Bach už nejsou aktuální, aspoň co jsem koukala na zahraniční portály. Spíš bych si vybrala něco, co se poslouchá dobře vám, žádné šílené skladby - těch krásných je přece dost :) A přeji příjemný poslech Vám i miminku!

  • Tak já bych se zas přiklonila víc k hudbě živé, protože ta má úplně jinou energii, než když si ji pustíš třeba na pc. A pak bych se přiklonila k té instrumentální, nebo třeba k hudbě přírodních národů, kde jsou hlavně bubínky, píšťaly..atd.
    Každopádně vliv na inteligenci to mít může a nemusí. Inteligenci dítěte ovlivňuje například i způsob porodu, to jestli bylo dítě od matky odděleno, jak mu jsou plněny jeho potřeby.. jak je rozvíjeno hrami a jak se s ním mluví... Je toho spousty.

  • Marleen ty se v tom teda stouras:-) ja dávám na bříško usinacka, kde hraje Mozart, ale hlavně, ze mu to pak budu pouštět v postýlce. Ale asi bych neresila rozvoj inteligence miminka v bříšku.. lepsi je Ho rozvíjet po narozeni.

  • Ahojky,
    zrovna včera byl v Sama doma rozhovor právě o hudbě pro těhotné maminky a že snad pořádaj nějaké koncerty s klasickou hudbou, promítaj tam nějaké uklidňující fota( miminek a přírody), ale už si nepamatuju ty stránky, tak kdyžtak zkus juknout na net, jestli tam o tom něco nebude.

  • aker9.3.2011 19:38

    před pár lety jsem o tom viděla nějakej dokument...a něco tam řikali pozitivního o Mozartoj a těhotenství...když se ti líbí, proč ne? :-) ale asi bych se tim netrápila, když to není tvůj styl ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist