Pocitani tehotenstvi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #321450 23.6.2017 9:04

Ahoj, prosim podle minulych ultrazvuku atd.. mam nyt 13+1 a byla sem na screeningu a ve zprave lekar psal zw jsem podle CRP(Nevim co to je) 13+3.. jak je to mozny ze se to zmeni ? Nevim teda, jak to mam pocitat .. diky. :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • samsonoh23.6.2017 9:30

    A nespletla sis zkratku? CRP udává počet bílých krvinek v krvi (tedy míru zánětu v těle) a CRL se týká těhotenství a je to vzdálenost od temene hlavy ke kostrči plodu. Na screeninzích se měří tato hodnota a podle ní se určuje stáří plodu. Někdy miminko roste rychleji, někdy pomaleji. V rámci jednoho týdne (že je třeba starší/mladší o 7 dní) je to plně v normě. Později až budou měřit jednotlivé části těla (jako obvod hlavičky, bříška, délku stehenní kosti atd.), tak někdy bude miminko odpovídat staršímu i mladšímu datu, protože se prostě nevyvíjí úplně rovnoměrně. Děti když rostou, tak se jim také třeba nejdříve vytáhnou nohy, pak dorostou ruce, pak se vytáhne celé tělo. S miminkem je to stejně :-) takže neměj obavu, vše je v naprostém pořádku ;-)

  • sisterrys23.6.2017 9:12

    Dva dny není zas takový rozdíl. Řídila bych se údaji ze screeningu, z toho by měl dr i vypočítat termín porodu. Ono do určité doby to měření není tak přesné, prcek je malý a každý milimetr hraje roli. Z toho screeningu se bere údaj jako směrodatný.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist