Počátek těhotenství a neštovice

Otázku položila: Anonymní uživatelka #259240 7.6.2019 10:17

Dobrý den, chci se zeptat mám dceru, u které očekáváme (možná) neštovice - byla dost ve styku se sestřenkou, která byla infekční... zároveň se však snažíme o druhé miminko. Trochu se bojím, že se to sejde najednou - otěhotním a malá bude mít neštovice. Asi by to nevadilo, jenomže já jako malá neštovice měla a neměla (zkrátka jen pár pupínků). Pokud by se zadařilo tento měsíc, bude to dost zkraje, myslíte, že by něho hrozilo? - snad mi rozumíte, neumím se "vyžvejknout" :D

  • 07.06.2019 13:31:33 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • tak ono to, že je malá chytne není vůbec jisté. dcera je chytla, až když kolem ní šly počtvrté (a to byla v inkubační době na horách se školou, takže zátěž na organismus).
    co pro tebe - mohla by sis nechat vzít protilátky na neštovice a podle toho uvidíš, jak vysoké je ještě máš a zda by případné neštovice u dcery mohly být problematické i pro tebe (a tudíž pro případné embryo).

  • Měla - neměla neexistuje. Není zásadní množství pupinku, ale jejich výskyt vůbec. Takže pokud byly, byly neštovice. A protilátky se udělaly. Další věc je, že úplně na začátku těhotenství jen tak něco neohrozí. Ještě nefunguje placenta a buňky jsou samostatné. Nehledě na to, že jste neštovice prodělala, takže protilátky jsou. Co je ohrožující u těhotnych, které neprodelaly neštovice je to, že by mohly mít těžší průběh. Díky snížené imunite. Alepson tak jsem to četla.

  • Ještě další věc je, že malá to vůbec nemusela chytit. Ségra která s mami žije je měla v 18 letech. Malí kluci to od ní nechytil.

  • Řešila jsem totéž. Nechej si udělat protilátky. Já vůbec nevím, že bych neštovice měla, ale po testu mi řekli, že mám tolik protilátek, že jsem je určitě musela prodělat. Pokud bys neštovice chytla v těhotenství, je to velký problém. Byla jsem v očkovacím centru. Ale možná by to to udělala i obvodní doktorka. Platila jsem asi 600,-?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist