Po deseti minutách syna kojení nebaví

Otázku položila: Bývalá uživatelka #10765 2.6.2011 9:28

Ahoj, moc vás prosím o radu.
16.5. se mi narodil chlapeček, zatím s kojením bojujeme, ale láhev ani dudlík jsme zatím nepoužili. I když už kolikrát nad tím přemýšlím. Chlapeček se prý přisává ukázkově, ale problém je v tom, že pěkně saje tak 5 -10 min, pak jen podudlává, nebo spí. Když ho budím, tak natáhne 3x, 4x a zase spí. Pokud ho přebalím, nebo dám říhnout a pak k druhému prsu, nebo zpět k prvnímu, tak už nemá zajem. Neotevře pusinku. Ale do hodiny opět brečí hladem. V noci se budí na krmení tak po 3h. Když si po kojení zmáčknu psr, tak mléko ještě vytéká. Pokakaných plínek máme mezi 5-8. Prosím, jak pokračovat. Je to náročné a prsa bolí.
Předem děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Chce to trpělivost a ono se to podá. Já jsem to měla podobně u první dcery. Pila chviličku a pak usla a mohla jsem zkoušet co chtěla, prostě spala. Za chvíli se vzbudila a chtěla pít znova a tak jsem jí dala. Nikdy jsem nekoukala na hodiny, jestli kojím po hodině a nebo po 4. Začátky nejsou jednoduché, ale kojit je dar. Tak přeji krásné mateřství a chlapeček ať ti pěkně roste.

  • lulatko2.6.2011 10:48

    Souhlasim s navratilovazdenka. Mela jsem to s dcerou podobne. Kdyz kojis, na hodiny fakt koukat nemuzes. Ono to kojeni je proti lahvicce nejednou fakt daleko narocnejsi, zalezi dite od ditete. Mas vyhodu, ze mas jidlo porad s sebou, nemusis resit lahvicky, ohrivani atd, zaroven mas dar davat diteti to nejlepsi, co muzes. Nechci, aby to vyznelo jako kampan na kojeni - sama jsem byla od narozeni na Sunaru, tak jsem ta posledni, co by ho mohl zatracovat, naopak! Zaroven si porad dobre vzpominam, jak jsem dceru temer prvni 3 mesice taky kojila co hodinu - nektere deti to tak proste maji (ona v noci spala vkuse 8 a vic hodin, tak to jidlo asi dohanela pres den timto zpusobem), i kdyz to bylo nejednou na palici. :( Chce to proste pevne nervy a vydrzet, ono se to casem upravi, navic je Tvuj chlapecek jeste malinky, teprv si nejaky rezim utvari. S poctem plenek jste na tom dobre, a jestli pribyva na vaze, neni duvod se znepokojovat. Je to narocne pro Tebe, to moc dobre chapu, ale s tim nic moc nenadelas. Ono se to casem ustali, neboj.

  • musíš vydržet, syn mi dělal to samé, při kojení usínal, pak zas měl brzo hladl a kojila jsem opravdu skoro pořád. Pokud hezky přibírá, nezkoušej nic jiného, byla by škoda kvůli pohodlnosti přijít o mateřské mléko a mít prcka na umělém. Je to hodně náročné, ale mimču tím strašně moc dáváš a to že už nic jiného nestíháš, hoď za hlavu, s tím se musí počítat.

  • Pozor, indikátorem dobře nadlábnutého kojence jsou plenky pomočené a ne pokakané. Jestli malý dost čůrá, zřejmě se mu dostává mlíčka dost. Pokud máš pocit, že vypije málo, dojdi s ním k dětské lékařce na kontrolní kojení a následné převážení. Miminko zváží před kojením, pak ho nakojíš a dojde znovu k převážení. Tak zjistí, kolik toho vypil a zda je to dost. Já jsem takhle s malým lítala věčně :o)

  • i já se přidávám, myslím, že trpělivost je teď to nejpotřebnější. Můj syn pil také jen 5-10 min celkem často. ono se musí srovnat i to miminko. Začátky jsou fkt těžký, ale jak už bylo řečeno, kojení je dar a ber to tak, že věčně to trvat nebude a je to něco, co můžeš s láskou pro mimi udělat. ty prsa bolí, ale to taky přejde...odumlají se...bradavk ztvrdnou. mně moc pomáhalo větrání a zaschnutí mléka v rankách, bepanten byl taky dobrej a pak mi moc pomohl taková "mokrá" náplast, která se dávala do ledničky. akorát už si nevzpomenu na název, ale ta byla opravdu dobrá.nalepila se na prso a ty látky to tam za mokra hojily.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 558 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist