Plochá noha

Otázku položila: Anonymní uživatelka #47358 24.9.2012 18:03

Během posledních dvou let se mi zdá, že mi hodně sploštěla noha. Často nosím takzvané "gumáky". Je na to nějaká léčba popřípadně nějaké zkušenosti???

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, chodit venku na boso. Ale to už asi počasí nedovolí :-(. Tchýně si nasbírala pár valounků a dala si je do lavoru a pravidelně po nich šlape (uvolní to nohu a zároveň procvičí). Pak je také dobré nohy "používat". Třeba si nohou zvednout nějaký kus oblečení ze země, zmuchlat nohou papír....Jinak ploché nohy můžou mít v konečném důsledku vliv na páteř a bolesti hlavy.
    Pokud se Ti nic z toho nezdá dobré, tak existují ortopedické vložky do bot, které klenbu "podrží".

  • Já mám ploché nohy od malička a určitě bych doporučila ortopedické vložky do bot. Stačí zajít do specializového obchodu, kde to prodávaj. Já si je kupovala minulý týden a dávala jsem za ně 205kč. Jsou od 80kč, ale ty dražíš a vyztužené jsou nejlepší. Ze začátku to bolí, ale pak si na to nohy zvyknou. Je určitě lepší nosit je dřív, než klenba spadne úplně (jako moje), nebo začnou potíže s páteří.

  • novaklen132.10.2020 23:43

    Jojo ty vložky jsou super. Mám kamarádku, která také bohužel na ploché nohy trpí a právě ortopedické vložky jí hodně pomohly. Já se teda plochým nohám jak u sebe, tak u dětí snažím předcházet. Jak na to mají dobře popsáno třeba tady: https://jsme.cz/ploche-nohy-u-deti-jsou-strasakem-vsech-rodicu-pritom-lze-jejich-vzniku-snadno-zabranit super článek, doporučuji mrknout.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 525 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist