Plavání miminek

Otázku položila: Martasek89 16.1.2012 10:06

Od kdy jste začaly chodit plavat s mimčem a jaký na to máte názor ? :) Já nad tím kdysi přemýšlela, ale nějak jsem od toho upustila. Ale sestra chce začít chodit a to co nejdřív, tak od kdy je to vůbec "povoleno" ? :)

Zatím všem moc děkuji :) Manžel sestry závodně plaval, tak by rád od mala zvykal právě i své miminko, tak uvidí :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, chodit může už několikatýdenní miminko. Já o plavání miminek taky hodně přemýšlela, přišlo mi to hezké, že se může miminko už takhle brzo sžít s vodou a časem se naučit plavat, ale pak jsem si to rozmyslela...Přítel je atopik, trpí na atopický ekzém, ale když se to tak vezme, tak jsem atopik vlastně i já, protože trpím na alergie a jsem astmatik...Do půl roku věku je dětská pokožka nejnáchylnější na rozvoj ekzému, k rozvoji přispívá i obsah chloru v bazénech. Teplota je tam vyšší, takže může přispívat k růstu patogenních bakterií, což se zase řeší vyšším přídatkem chloru do vody...navíc obsažený chlor dráždí dýchací cesty miminka, které nejsou ještě úplně vyvinuté a rovněž to může přispívat k rozvoji astmatu nebo opakovaných infekcí dýchacích cest v dětském věku...
    Takže až se naše mimčo narodí, máma bude zlá a nepůjde s proudem a malá se bude cachtat doma s maminkou a tatínkem ve vaně a to jen po nezbytnou dobu ;-)
    Rozhodnutí stejně zůstává na tobě, záleží na tom jestli jste alergici a i kde žijete...My ani naši sourozenci na baby plavání nechodily a v tomhle ohledu nám nic neuteklo, plavat umíme také...A až malé budou nějaké ty 2 roky, kdy pokožka nebude tak choulostivá, tak to s tím delfínkováním můžeme dohnat :-)

  • taky jsem nad tím přemýšlela, ale po tom, co si kamarádka donesla z bazénu u syna zápal plic a záněty uší, počkám až bude větší a budeme chodit do bazénu sami a ne nějak organizovaně. Navíc máme sklony k ekzému a doktorka to sama moc nedoporučovala u malého mimča.

  • Tak já jsem chodila na plavání s mladší dcerou od 7 měsíců a museli jsme to po 3 měsících ukončit na doporučení lékařky. Malá byla vcelku hubeňourek a v úterý jsme došli na plavání, večer horečka, rýma. Do pondělka jsme se z toho dostali a nanovo. S druhou dcerou jsem nechodila na skupinové plavání, ale od roka jsem chodila s oběma holčičkama pravidelně každý týden max. 14 dní do bazénu a dělali jsem si co chtěli. Tak to trvá do teď a je to super. Ono celkově to sdružování malých dětí je nejlepší na šíření nemocí a není to nic moc. Vlastně to děláme spíše kvůli sobě, abychom se dostali do společnosti, než pro blaho svého dítěte, alespoň to tak já cítila.

  • Od nějakého týdne je plavání ve vaničkách s miminkama. V bazén je od 6-ti měsíců. S malou se taky chystám až bude mít 6 měsíců plavat. Má 2 měsíce a ve vaně řádí jak ďábel. Pokouší se potopit a vodu přímo miluje (někdy vyplazuje jazyk aby ji mohla koštovat ale v tom se ji pokouším bránit co to jde :D). A myslím že je to výborná věc, miminko se baví a učí se něčemu novému :)

  • Moje sestra s malou chodila od 6 měsíce.... Hrozně jí to bavilo, vždycky když se vynořila,tak se hihňala - myslím,že dětičky jsou na vodu stavěný :o)

  • Taky jsem chodila s dcerou od 6. měsíců. Hrozně se jí to líbilo, to cachtání a potápění se, a navíc, potom, jak byla větší, ji naučili vyplavat nad hladinu při náhodném pádu do bazénu. Takže je to učitě i z tohoto hlediska výborná věc. S malým se taky chystám a už se na to moc těším. Jinak se chodí už dříve, ale to se učí miminka jednotlivě ve vaně, na to my nechodili a nic jsme nezmeškali.

  • Já se taky chystám u nás se může začít s miminkem po šestinedělí, to se ve vaničkách učí plavat a od půl roku plavou v bazéně

  • Já s prvním začla až v roce, páč měl reflux, strašně blinkal a tudíž do vody nemohl, s druhým jsem začala ve třech měsících vaničky, v 5ti vířivka a v 6ti bazén, ale chodíme do slaného a určeného jen na plavání dětí, není to klasický bazén. Jinak já v tom našla jen pozitiva, lepší motorický vývoj, sociální kontakt pro mimi i pro mě a nejsme téměř nemocní...

  • No, ono je to všude krapet jiné a kritéria se postupně zpřísňují. S miminkem lze začít plavat už od narození-většinou po šestinedělí, pokud se jedná o samostatné vaničky-vždy jen maminka s miminkem. U nás byla kdysi vyjímka, že jsme mohli chodit už od šestinedělí do k tomu určenému bazénku po 5ti-6ti maminkách s miminky, to pak bylo normami zatrženo, vaničky u nás nejdou, takže se začíná plavat od šestého měsíce, krapet se to bchází tím, že se začíná plavat v měsíci, kdy dítěti bude půl roku, takže jsme začli chodit v 5ti měsících. Od narození jsem ale doma cvičila signál, takže jsme vlastně mohli začít hned zvykat na potápění, jinak se 1. několik hodin-prakticky celý měsíc signál nacvičuje. U nás existuje i služba, kdy přijde rektorka domů a plavete ve vlastní vaně, ale to je poněkud drahé.

    Mě se plavání líbilo, přišla jsem na jiné myšlenky, sama jsem se prošla a děti to snášely velmi dobře, byly zdravé. Samozřejmě to není nezbytné, ani kvůli pozdějším plaveckým dovednostem, naopak hodně dětí se mezi rokem a rokem a půl v plavání zasekává-nechce se třeba potápět, nechce být moc manipulováno, některé dokonce přestávají být spokojené ve vodě, ale když se jim dá čas, většinou se k vodě a plavání velmi rády vracejí. Nikdy, i přes to odmítání, jsme neměli problém při pádu do vody-prostě se nadechly nebo při mytí hlaviček-voda přes hlavu jim absolutně nevadí :-)K.

  • micika16.1.2012 14:00

    Ahoj to se musím přidat :-) mám 11měs synka a chtela sem chodit od toho pulroka,ale váhala jsem,na jedné straně dobrý vyžití ve vode,s detma azábavným progrmem,rozvoj psychomotorického vývoje a na druhé straně marodnost,exemy...začali jsme chodit od 8mi měsíců..drív neměli volno pro velký zájem..odplavali jsem deset lekcí a na dalších deset nastupujem ted ve čtvrtek(přez vánoce se neplavalo)jsem spokojená,ani jednou jsme nemarodili(až na rámu právě v období kdy jsme plavčo vysadili) každý dítko je jiný a tak jsme na radu naší dr. šli s tím,že kdyby cokoliv,že přestanem..asi tak no a co se týče vody,nekoupe se v klasickém bazenu a dokonce v hodinách,kdy není čas veřejnéhoplavání,plaveme ve výřivce,max 8dětí s maminkami kde je teploučká voda . A to avoda vuubec není cítit chlorem,je tam jen nutné minimum,ponašem odchodu výřivku prochlorují veřejnosti,na nové kurzy zas napustí novou pro miminka.. a mužu říct,že pak doma plavky a ručníky když vyndavam nejsou vubec cítit,zato když malího koupu doma ve vaně,občas chlor cítím..takže té vody bych se nebála

  • http://www.racekstudio.cz/racek-ve-vode/proc-plaveme

    To je třeba studio u nás v Krnově a když si to přečtěte,tak je tam i psané o té vodě atd. o všem...

  • Ahoj.
    Já chodila s prvním synem od 6 měsíců, ale po pár lekcích se začal bát vody. V bazénu se bojí potopit i teď a to je to již víc jak osm let.
    Z tohoto důvodu jsem plavání u druhého syna rovnou zavrhla.
    Ale to je pouze má zkušenost.

  • mi jsme zacali ve trech mesicich - vanicky. Jak budeme mit 8vanicek tak nas daji do bazenu,ale do slane vody. Ja chtela drive,ale nechteli nas ted v zime ve 2mesicich vzit, pry na zimu az od tri. Ale malý je spokojeny jak zelva. Sice ted ma trochu rymecku,ale je uplne nadseny z toho a doma trenujeme taky :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist