Plavání miminek

Otázku položila: Bývalá uživatelka #19470 22.2.2011 12:17

Děvčata, jakou máte zkušenost s plaváním miminek? Můj mrňous má teprve 5 týdnů, ale už se pomalinku dívám po nějakém kurzu. Našla jsem plavecký klub, který má kurzy pro miminka od 5i měsíců (malý bazén) a od 3 - 5 mesíců plavání ve vaničkách. Je "plavání" ve vaničkách dobré pro lepší pozdější adaptaci v tom větším bazénu? Moc děkuji za Vaše zkušenosti;)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, s malou jsem začala chodit plavat v 7měsících, v lednu jí byly tři roky a už chodí plavat sama, zvládá to od malička, voda jí problémy nedělá, hned na první hodině se potápěla a v pohodě, teď když je nemocná a do plavání nejde, tak smutní, je na to zvyklá a už si nedokážeme nikdo představit, že by plavat přestala :o) ať se vám v plavání líbí, pokud začnete chodit :o)

  • my chodili plavat od půl roku - plavali jsme rok...pak malý začal být nemocný...a ted má astma. U nás je to sice rodové ale až pak jsem se dozvěděla že je to pro děti co mají astma absolutně nevhodné, protože jak se z vody odpařuje chlór a oni to dýchají tak to jim dělá špatně. Taky co tam byli názory asi 5 doktorů tak nikdo s plaváním miminek nesouhlasil. Takže ted už bych nešla...ale každého věc a každý má na to jiný názor...když jsme začali chodit plavat taky jsem netušila že bude nemocný, jinak bych do toho nešla...

  • Ahojky, mám doma 19měsíční dcerku. Plavat jsme s ní začali až od 1roku. Dle mého názoru je to dostačující.
    Je pravda, že ve skupině jsou i děti, které již plavaly doma ve vaně. Ze začátku je ten rozdíl znát, ale naše dceruška je velice rychle dohnala. A nyní dokonce předběhla - přeřadili nás do pokročilejších.
    Jinak plavání doporučuji. Opravdu si to dětičky MOC MOC užívají. :)

  • Naprosto souhlasím s Fanny. Začala jsem s dcerou chodit plavat, když jí bylo 8 měsíců. V pátek jsem došly na plavání, večer teplota nebo přinejmenším rýma, do čtvrtka jsme se z toho dostaly a nanovo. Sice z toho nemáme žádné astma, ale proč má být takový drobeček stále nemocný a zbytečně. Teď mám holky 2 a 4 roky. Když máme chuť si jít zaplavat, tak prostě jdeme a užíváme si to mnohem více.

    Je to kažkého věc, ale s druhou dcerou už jsem na plavání nechodila a je zdravá jako řípa.

  • nedoporučuje se plavání s dětmi dříve jak v 6-ti měsích. kurzů je na výběr hodně, s různými cenami a s různou kvalitou.

  • Doporučuji vybrat kurzík kde mají bazén výhradně jen pro miminka a nechlórovanou vodu, tzn. buď slanou nebo alespoň upravovanou ozónem.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist