Plánovat dítě?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #283868 9.9.2019 12:27

Holky, partner má už děti, já zatím ne. Bavili jsme se o tom a řekl mi, že chápe, že chci být maminkou, tak jestli chci dítě mít můžeme, jenže kdyby to bylo jen na něm, tak ho už nechce.. Já se ptám, je tohle rozhodnutí správné, i přes to, že vím, že pro něj by bylo lepší si užívat života než se starat o dítě? Děkuji za názory..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj. asi bych se řídila dle sebe - být tak trochu sobec. Aby jsi později nelitovala, že si je nechtěla jen kvůli něj. To by jsi mu taky mohla později vyčítat. Ale určitě přihlídni i na to, jaký vztah má ke svým současným dětem a případně taky k ex- zda s ní umí vycházet ohledně dět, anebo je typ co pálí mosty? To ti taky hodně řekne o tom, jaký je otec a zda s takovým člověk mít děti chceš.

  • a bylo by to pro tebe schůdné řešení?
    já měla jedno dítě, partner měl 2 už odrostlé. chtěla jsem ještě jedno a manžel posléze souhlasil (i když být to výhradně na něm, tak do dalšího dítěte nejde).
    dnes má "prcek" 7 let a manžel je rád, že ho máme.
    je to opravdu velmi individuální. záleží jak moc velké děti má, jak moc se jim věnoval a jak moc je zvyklý na svůj klid a pohodlí a zda z toho reálně bude chtít ustoupit a nebude všechno jen na tobě.

  • Eika9.9.2019 13:13

    Chlapi to tak asi mají. Moji rodiče byli oba rozvedení, každý dítě z 1. manželství. Maminka chtěla dítě a tatínek tehdy řekl, že každý dítě má a to stačí. Na štěstí to bylo všechno jinak a jsem tu. Takže spíš záleží na Tobě, jak to cítíš, jestli to chceš a s ním.

  • Risu9.9.2019 16:43

    Pokud po diteti touzis a on neni zasadne proti, sla bych do toho :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 720 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist