Plané neštovice v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20286 8.1.2014 9:53

Ahoj, začali jsme se s manželem snažit o další miminko, jenže starší dcera chodí do školky a tam neustále řádí plané neštovice. Zjistila jsem, že to může mít vážný dopad na plod. Já ani děti jsme neštovice nikdy neměli a nejsme očkovaní. Jak velké může být riziko nakažení a jak se bránit? Mám docela obavy.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • riziko nakažení je hlavně polkud je organizmus oslaben.
    dcera seděla v lavici se spolužačkou, dělily se o jídlo i pití a neštovice od ní nechytla. v té době řádily ve škole taky o 106.
    další rok řádily zase, ve třdídě jich moc nebylo, a nikdo tak blízký jako ta kamoška, pak se vrátila ze školních hor a za dva dny horečky a třetí den se objevily neštovice.
    takže můžeš zkusit posilovat imunitu ale to je asi tak vše.
    nejsem teda zastáncem očkovánía děti bych je prodělat rozhodně nechala. získají tím lepší imunitu než po očkování. v dospělosti, pokud jsi je neprodělala, bych tuto možnost (pokud jsi spíš příznivcem) zvážila.

  • Borlova8.1.2014 12:50

    No určitě bych teď snažení stopla, protože v prvních měsících těhu to prý doopravdy nebezpečný pro plod je. A jinak riziko nakažení pro malou je si myslím velký, takže spíš počítej s tím, že je chytne, tak raději to snažení fakt stopněte. Co takhle znám maminy, tak když jejich děti přišli jen do kolektivu dětí, kde někdo neštovice měl, tak je jejich dítě chytlo taky.

  • pokud jsi neštovice opravdu neměla, nechala bych se nejdřív naočkovat než otěhotníš ... za prvé to v dospělosti mívá daleko horší průběh než u dětí, dcera je může přinést kdykoliv a pro plod je to nebezpečné, zhruba do 20. týdne a potom těsně před porodem

  • Přesně tak, taky jsem si to uvědomila, když k nám přišla návštěva a já měla doma 2 týdenní miminko. Návštěva se za 2 dny osypala a já hrůzou trnula, jak to dopadne.....taky jsem je neměla. Teď už vim, že se nechám očkovat než se budem snažit o druhé dítko. Jsem už domluvená s doktorkou.....určitě se nech první očkovat......za ty nervy to nestojí protože nebezpečné to je do 20 týdne....a můžeš i potratit....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 732 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist