Pláč kojence

Otázku položila: Bývalá uživatelka #25351 19.8.2011 20:10

Ahoj holky, moje 5-týdenní holčička dnes pořád brečí a ne a ne se utišit. Jinak je docela hodné dítě, tak to moc nechápu a mám strach. Taky dnes málo jí, i když jindy by byla u prsu pořád. Včera jsem jí začala dávat Babycalm na prdíky a mažu Pupík. Dneska odpoledne skoro nekakala a ani si neupšoukla, tak nevím, jestli to přece jen prdíky nejsou, nebo že by jí ten Babycalm nesedl. Nebo je rozmazlená ? Když ji nosím na rameni, tak se většinou na chvilku zklidní (má to ráda). Teplotu teď má 37,2 ale to je zvýšená určitě z toho breku. Chvilkama mi přišlo, jako by polykala naprázdno. Poradíte možnosti, co by to mohlo být ? Předevčírem jsme byli u doktorky a říkala, že je zdravá. Moc děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8919.8.2011 20:22

    U nás je to taky tak, že se mi na rameni zklidní. Pokud nemá hlad nebo žízeň, může to být bříško. Malá mi párkrát plakala, pak se vyprděla a byl klid. Zkus ji dát na bříško, pomáhá to se vykrkat, třeba i to ji může trápit :)

  • je to urcite brisko, jinac kapky babycalm jsem ja nedavala,vim, ze se redi vodou, ale prisly mi nejake silne, davala jsem sab,ale prd pomohlo,taky jsem mazala brisko gelem pupikem, nebo jak se to jmenuje, mela jsem nahrivaci polstarek a nejvic pomohlo az jak jsem malou dala do vajicka a jezdila s ni po byte a zpivala. na rameni jsem ji nemela, protoze mi rehabilitacni sestra rekla, ze je to spatne noseni, ze se tak kazi zada, tak nevim...ono to brisko se u nas uklidnilo opravdu az po tretim mesici, do te doby to bylo peklo, kazdy den rev tak od sesti hodin do deviti vecer. dite ale taky hodne pozna a citi z matky, kdyz se treba s manzelem pohadame, tak nase mala je taky protivna...a teplotu, pokud meris v konecniku, tak tam je vzdy vyssi.

  • Ještě existují probiotické kapičky, ale jsou dražší, nebo se může dát i vyvařit kmín a dávat po lžičkách, pokud si teda myslíš, že jsou to prdíky, ten fenyklový čaj jsem já pila denně i 2x a malý na prdíky tolik netrpěl, jinak jsem vyzkoušela spíš Sabsimplex, je takový sladoučký, ale myslim, že se může dávat až od 2 měsíce, ale také vim, že ho dávají i v porodnici. Jinak může jen chtít tvoji přítomnost, vždyt tě celých 9měsíců měla pořád u sebe, poslouchala tvoje srdce, bože jakápak rozmazlenost :-) s tím počkej na pozdější věk :-)
    Rektární rourku zaváděj opatrně, jen opravdu na kraj, řekla bych tak 1cm, stačí třeba i jen lehce podráždit a miminko se vykaká.

  • synovi pomohla na bolení bříška jen teplá koupel, kapičky mu chutnaly, ale nebyly k ničemu, ještě tak nahřátý polštářek a nosit a nosit, až to z něho vyšlo a byl klid. Taky to bývalo pravidelně večer každý den až do půl roku, pak to s příkrmama přešlo.

  • poradne zabalit do zavinovacky, rucky pevne k telu aby ji nelitaly kolem hlavy - to je 50% uspechu, kdyz to nezabere, tak houpat - mam ho v naruci a sedim na balone, dat jim dudlik nebo prst aby mohli sat a taky zabira je polozit na bok nebo brisko, aby nelezeli na zadech, aktivuje jim to reflex ze maji pocit ze padaji. nam to zabira...kdyz je nejhur tak vsechno dohromady :-D nebo satek to nam hodne zabira a vysaju s nim v satku celej byt, ten vysavac se mu taky líbí, takovy ty monotoni zvuky je taky uklidnují, aji mixer nebo fen.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist