Pitna voda

Otázku položila: Anonymní uživatelka #27278 15.10.2011 20:54

Ahoj. Piju jen a pouze cistou neperlivou vodu, nekdy si koupim balenou, nekdy si napustim z kohoutku (jak ve meste "cistenou", tak doma na vesnici ze studny). Chtela jsem se zeptat na vas nazor - co preferujete - balenou, chemicky neosetrovanou vodu, nebo vodu z kohoutku, ktera projde cistenim?
Mam na mysli neco ve smyslu zanaseni organismu ruznejma latkama.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, tak já piju zásadně z kohoutku - máme vodu z Flájí a to je nejlepší :o) .... takže já preferuji z kohoutku - nikoliv balenou, myslím si,že jsou to vyhozené peníze - i když je to pár korun.

  • My to máme tak napůl, moc to neřešíme. Někdy koupíme balenou, jindy pijeme z kohoutku... Jsme z Prahy, nevím a ani nechci vědět co za vodu nám teče z kohoutku:)))

  • Verousek8915.10.2011 21:39

    Napůl. Někdy koupíme balenou a někdy z kohoutku. Jsme v Liberci a vodu z kohoutku máme dobrou, bez zápachu :)

  • full.avl15.10.2011 21:46

    Doma jedině vodu z kohoutku, máme vlastní studnu, takže je ta voda skvělá :) a necháváme ji několikrát do roka i testovat, tak i víme, že je nezávadná a tenkrát nám i řekli podle výsledku, že klidně sestra nemusí kupovat žádné kojenecké vody, a může vše dělat i z naší vody. :)
    Když jsem ve městě tak si tam když mám žízeň koupím minerálku, jenže mi to nějak z té petky nechutná :-)

  • lulatko15.10.2011 21:57

    Bydlím v Praze a neperlivou vodu piju výhradně z kohoutku. Dokonce i pro dceru-miminko jsem kojeneckou balenou vodu používala snad jenom v šestinedělí v největších vedrech (pravda, kojila jsem a čaj jsem jí prvních 6 měsíců taky nedávala), pak (od 6.měs.) jsem i pro ní používala rovnou převařenou kohoutkovou. Odkýval mi to i pediatr, že voda v Praze je kvalitní. Stačí si zjistit na stránkách místních vodáren rozbor dodávané vody a jakmile splňuje normy i pro kojence, není co řešit. Bůhví, jak je skladována balená a co vše v ní plave, resp. se do ní uvolňuje. Bylo kdysi srovnání kohoutkové vs. balené vody i v dTestu, snad by to mělo být číslo 10/2009, resp. zde http://www.dtest.cz/clanek-835/test-balenych-vod-a-pitne-vody-z-kohoutku-2009

  • Ahoj, my pijeme vodu s kohoutku, akorát perlivou vodu pijeme balenou. Myslím, že je více kontrolovaná než voda balená, u který nevíš, jak ji skladovali a podobně, až budu dávat vodu malému, tak se poradím s dětskou doktorkou, jestli kupovat kojeneckou nebo bude stačit z kohoutku, máme tu konvici Brita, tak vodu filtrujeme.

  • preferuju výhradně z kohoutku, balenou vesměs perlivou pijeme občas-při vyjímečných příležitostech. připadá mi nesmyslné tahat se z obchodu z láhvema vody o tolik dražší, o které ani nevím, odkud přesně pochází.

  • Taky pijeme vodu z kohoutku, chutná mi víc, jak balená, sem tam máme vodu ze studánky :-) V novinách nedávno vyšel test vody a z kohoutku vyšla nejlépe, protože musí neustále splňovat normy... Představa, že ta balená voda někde leží na sluníčku ve skladech... :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist