Peněžitá pomoc v mateřství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #38362 17.5.2011 12:09

Dobré poledne přeji,
holky mam takovej dotaz ohledne PPM. Minulý týden mi přišla poprvé "plná" částka. ALe abych to lepe vysvetlila, jelikoz jsem mela malou mzdu tak mi prislo pouze 7020Kč, a ja se domnívám (doufám že správně) že miminum je 7600Kč jako potom rodičovský příspěvek. Má otázka zní, kdo mi vyplatí těch zbylých 580Kč když jsem měla malou mzdu a nedosáhla jsem na více???? Musím si o to někde zažádat? Jestli ano tak prosím kde???
Děkuji a doufám, že to není moc hlouej dotaz :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, mě taky vychází nižší. Musíš si zajít na sociálku a oni ti rozdíl uhradí, mě to taky tak dělají. Ale musíš si tam zajít, sami od sebe ti rozdíl asi hradit nebudou.

  • Souhlasím se Slavinkou a jen doplním, že "doplatek" je dávka státní sociální podpory a to Rodičovský příspěvek, který se vyplácí ve formě rozdílu mezi PPM a výší rodičovského přííspěvku. Ale pozor, ten náleží až od měsíce kdy se dítě narodí, takže záleží jestli už jsi rodila nebo jsi teprve před porodem.
    L.

  • já bych řekla, že PPM ti přišla v pořádku. Nemůžeš zaměňovat PPM (dávka, která se platí z nemocenského pojištění) a rodičovský příspěvek (dávka státní sociální podpory). Obojí je úplně něco jiného. PPM máš nízkou, protože jsi měla nízkou mzdu. Bohužel. PPM je závislá na velikosti výplaty, rodičovský příspěvek ne. Ten budeš mít 7.600,--, ale PPM máš nejspíš spočítanou správně.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 742 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist